Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderwijsorganisaties unaniem in standpunt tweede fase

Datum nieuwsfeit: 05-01-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
HOI MONIEK, DEZE HEBBEN WE AL GELOOF IK, KIES VOOR VERVANGEN WANT IN HET BERICHT DAT WE AL HEBBEN STAAT VOLGENS MIJ GEEN TELEFOONNUMMER.


Persverklaring
Utrecht, 5 januari 2000

ONDERWIJSORGANISATIES UNANIEM IN STANDPUNT TWEEDE FASE

De gezamenlijke onderwijsorganisaties, te weten de Algemene Onderwijsbond, Onderwijsbond CNV, Besturenraad, VBKO, VBS, VOS/ABB, en VVO hebben vandaag een gezamenlijk standpunt bepaald ten aanzien van de door staatssecretaris Adelmund voorgestelde maatregelen ter verlichting van de Tweede Fase in het voortgezet onderwijs. Nadere mededelingen volgen na het gesprek met de staatssecretaris op vrijdag 7 januari aanstaande.

De organisaties maakten eerder hun bezwaar kenbaar tegen de aangekondigde maatregelen van de staatssecretaris. De uitgangspunten bij de voorstellen van de organisaties zijn als volgt:


* de organisaties respecteren de wens van de Vaste Kamercommissie om de belasting van scholieren in de Tweede Fase te verlichten;
* de maatregelen dienen tijdelijk van aard te zijn;
* de structuur van de Tweede Fase mag niet worden aangetast;
* maatregelen moeten voor scholen uitvoerbaar zijn en de consequenties voor alle betrokkenen - schoolleiding, leraren en leerlingen - moeten in overweging worden genomen;

* diploma's dienen gelijkwaardig te blijven;

* de uitwerking van de aanpassingen dient zorgvuldig te geschieden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de persvoorlichter van de Algemene Onderwijsbond, Marja Eestermans, tel. 030 - 2989210 of 06 - 53410159.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie