Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verdachte verkrachting Garrelsweer aangehouden

Datum nieuwsfeit: 06-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Veendam 06-01-2000

Verdachte verkrachting Garrelsweer aangehouden/ Man bekent ook aanranding Wildervanksterdallen

Donderdag 6 januari 2000

Na een intensief onderzoek door een rechercheteam van Regiopolitie Groningen heeft de politie gisteravond in Veendam een 24-jarige man uit die plaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht eind vorig jaar een 13-jarig meisje uit Wirdum te hebben verkracht. De man wordt eveneens verdacht van de aanranding van een 13-jarig meisje uit Wildervank, eind november vorig jaar. Tijdens de eerste verhoren heeft de man bekend beide misdrijven te hebben gepleegd.

De verdachte heeft bekend dat hij op woensdagmorgen 22 december vorig jaar het 13-jarige meisje uit Wirdum met geweld in zijn auto heeft meegenomen vanaf de Hoeksmeersterweg in Garrelsweer. Het kind was op dat moment op de fiets onderweg naar een bushalte in Garrelsweer om vanaf daar met de bus door te reizen naar haar school in Groningen. Na enige tijd met het kind te hebben rondgereden door de gemeente Loppersum en Slochteren liet de verdachte het kind uiteindelijk gaan op de Schildmaarweg bij Overschild. Tijdens de rit verkrachtte hij het meisje meerdere keren. De man heeft ook toegegeven dat hij op donderdag 29 november vorig jaar heeft geprobeerd op dezelfde manier een 13-jarig meisje uit Wildervank mee te nemen vanaf de Dalweg bij Wildervanksterdallen. Ook dit kind reed op de fiets en was onderweg van school naar huis. Zij wist echter te ontkomen en naar huis te lopen.

De politie startte na de verkrachting van het meisje uit Wirdum een onderzoek door vijf politiemensen. Gelet op de ernst van het feit en de daarmee in het geding zijnde maatschappelijke veiligheid is dit team kort daarna uitgebreid naar twaalf mensen en later nog naar zestien. Ook tijdens de kerstdagen en de jaarwisseling heeft het team in volle omvang geopereerd. Op basis van getuigenverklaringen en beschrijvingen van beide slachtoffertjes rezen gedurende het onderzoek verdenkingen tegen de verdachte. Ook werd informatie verkregen uit de vele tips die bij de politie binnen kwamen naar aanleiding van publicatie van het signalement van de verdachte en zijn auto. Uit getuigenverklaringen kwam naar voren dat meerdere mensen op de ochtend van woensdag 22 december een witte auto hadden zien rijden in de buurt van de Hoeksmeersterweg in Garrelsweer. Ook vertoonde het signalement van de man gelijkenissen met de beschrijvingen die door de beide meisjes werden gegeven. In het verloop van het onderzoek bleek dat man

gebruik maakte van een witte Opel Corsa en dat hij in het bezit was van een GSM-telefoon. Ook bleek zijn auto een houder voor die telefoon op het dashboard te hebben. Tijdens observatie van de verdachte bleek dat hij een opvallende belangstelling had voor jonge meisjes. Dat is voor politie en justitie mede aanleiding geweest de man direct aan te houden om daarmee te voorkomen dat hij opnieuw een zedenmisdrijf zou begaan.

Bij de huiszoeking in de woning van de verdachte werden na zijn aanhouding ook nog een aantal voor het onderzoek relevante zaken aangetroffen, waaronder een mini autokerstboompje waarop de politie in eerdere berichtgeving attendeerde. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek. Naar zijn betrokkenheid bij andere zedendelicten wordt nader onderzoek gedaan. Hij wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Voor nadere informatie: afdeling voorlichting, telefoon 0 50 - 5 995 010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie