Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CDA: meer toegangscontrole op perrons

Datum nieuwsfeit: 06-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CDA TWEEDE KAMERFRACTIE

CDA: meer toegangscontrole op perrons

CDA: meer toegangscontrole op perrons

Om agressie in de treinen tegen te gaan, moet meer nadruk worden gelegd op de toegangscontrole op de perrons, stelt het CDA voor. Geweld tegen conducteurs komt vaak voort uit het feit dat iemand geen kaartje bij zich. Als deze zwartrijders uit de trein kunnen worden geweerd, kan van het geweld tegen conducteurs waarschijnlijk voor een groot deel worden voorkomen.

Woordvoerder Gerd Leers: .Om agressie in de treinen te voorkomen zou een drie-slag gemaakt moeten worden. Niet alleen is meer personeel nodig op de treinen zelf, er zal ook strenger gecontoleerd moeten worden op de perrons. Met toegangs-controle op de perrons wordt voorkomen dat mensen zonder kaartje op de trein stappen. Zwartrijders kunnen dan in de treinen niet meer voor problemen zorgen. Dit is bovendien minder arbeidsintensief en minder risico-vol. Meer toegangscontrole op de stations leidt er bovendien toe dat de stations veiliger worden en dus het openbaar vervoer aantrekkelijk is en blijft. We moeten voorkomen dat reizigers afhaken uit angst voor geweld.
Daarnaast moet er een beter sanctie-beleid komen ten aanzien van notoire zwartrijders. Als iemand regelmatig wordt betrapt op zwartrijden, moet het mogelijk zijn deze persoon de toegang tot de treinen daadwerkelijk te ontzeggen. Ook daarvoor is toegangscontrole nodig. Nu komt een zwartrijder er vaak af met een administratieve boete, die nog moeilijk te innen is ook. En stapt vervolgens de volgende dag gewoon weer in de trein. De minister van Verkeer en Waterstaat zal met haar collega van Justitie contact moeten opnemen om een strenger beleid op te zetten als het gaat om de bestraffing van zwartrijden..

Woordvoerder: Gerd Leers 013-5344481 Jacob Reitsma 0527- 615830

Voor verdere informatie: Bieke Oskam 070-3182509

06 jan 00 16:59

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie