Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ondertekening luchtvaartprotocol Nederland Antillen

Datum nieuwsfeit: 06-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
MINVENW

Nummer: 5887
6 januari 2000

Persberichten 2000
5887

ONDERTEKENING LUCHTVAARTPROTOCOL NEDERLAND - NEDERLANDSE ANTILLEN

Minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat en haar Antilliaanse collega van Verkeer en Vervoer Adriaens, ondertekenen vandaag een nieuw luchtvaartprotocol. Het protocol voorziet in liberalisering van de luchtvaartrelaties tussen beide landen. Dit houdt in dat naast KLM/ALM ook chartermaatschappijen en maatschappijen uit andere landen kunnen deelnemen aan het luchtverkeer tussen beide landen. Het protocol zal uiterlijk op 1 april 2001 in werking treden en vervangt het bestaande protocol uit 1996.

Het nieuwe protocol is een algemene bilaterale overeenkomst, zoals die bestaat tussen veel landen die een optimale marktverruiming nastreven. De marktverruiming vindt op bilaterale basis plaats, zoals dat is geregeld in het Verdrag van Chicago. In overleg kunnen chartermaatschappijen en maatschappijen uit derde landen deelnemen aan het luchtverkeer tussen beide landen. In het geval van bestaande open skies verdragen, zoals dat tussen Nederland en de Verenigde Staten en tussen de Antillen en de VS, zijn daarvoor geen verdere onderhandelingen nodig. In andere gevallen moet er nog wel worden onderhandeld. Vooruitlopend op het nieuwe protocol is Martinair in de zomer van 1999 gestart met vluchten naar de Nederlandse Antillen. Het nieuwe protocol draagt bij aan de economische ontwikkeling van de Nederlandse Antillen en betekent een impuls voor het toerisme op de eilanden.

Publieksvoorlichting 070 351 7086


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie