Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

1.572 nieuwe auto's Jaguar verkocht in 1999

Datum nieuwsfeit: 06-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Jaguar verkocht in 1999 in ons land 1.572 nieuwe auto's

(6 Januari 2000)

PERSBERICHT:

Niet alleen de Jaguar S-TYPE is in 1999 nog succesvoller gebleken dan werd verwacht, ook de andere Jaguar-modellen mochten zich opnieuw in een zeer grote belangstelling van consumenten verheugen. Daardoor verkocht de Nederlandse Jaguar-organisatie afgelopen jaar bijna 1.600 nieuwe auto's, een beter resultaat dan praktisch wie dan ook in de topklasse. Er werd in 1999 tot en met 20 december voor 1.378 nieuwe jaguars en Daimlers een Nederlands kenteken aangevraagd en afgegeven, op een totaal van 1.572 verkooporders. Onder het recordaantal kentekenregistraties (in 1998 nog 771 registraties en nu dus praktisch een verdubbeling!) bevonden zich 844 jaguars S-TYPE en 534 Xj-, XK- en Daimler-uitvoeringen. Waardoor het Nederlandse wegennet een steeds stijlvoller beeld gaat vertonen...

De Britse fabrikant Jaguar Cars Ltd. maakt haar ambities op overtuigende wijze waar. Jaguar wil gespecialiseerd blijven in exclusieve, verfijnde en ultrahoogwaardige luxueuze en sportieve automobielen, maar wil uit rendementsoverwegingen wel een aanzienlijk hogere jaarproductie realiseren. Deze komt met name tot stand door de introductie van de dynamische, zeer succesvolle jaguar S-TYPE in 1999 en van de compacte jaguar 'X400' begin 2001. De sterk toegenomen belangstelling voor de Jaguar- en Daimler V8 Saloon-modellen en voor de sportieve XK8 en XKR Coupe en Convertible zoals die al in 1998 werd geconstateerd, was er ook in 1999. En nadat eind maart in de showrooms de nieuwe Jaguar S-TYPE verscheen, nam de belangstelling voor het merk nog veel meer toe. Uiteindelijk werden er in ons land voor 844 van deze auto's kentekens aangevraagd. Tweeënnegentig procent van de mensen die een S-TYPE bestelden, reed tot dusver in een ander merk auto; de komst van het nieuwe model in een lagere prijsklasse (S-TYPE V6 vanaf f 105.100,-) ging dus niet noemenswaardig ten koste van de verkoop van andere Jaguars. Voor de overige modellen geldt dat Jaguar de afgelopen jaar geïntroduceerde nieuwe grote sedanmodellen van Mercedes moest dulden, maar op haar beurt BMW met de 7- en 8-serie benzinemodellen (334 ex. t/m 20 december 1999) voor bleef. Nog een paar interessante cijfers: van de nieuw geleverde Jaguars en Daimlers werd in totaal 17% geleasd, waarvan 40% via Jaguar Lease Nederland B.V. Waarmee deze leasemaatschappij in het topsegment een opzienbarende groei laat zien.
Tevreden gezichten dus bij de Nederlandse verkooporganisatie van sportieve Jaguars en extra luxueuze Daimlers, maar ook de wetenschap dat dit jaar de registratiedoelstelling van 1.425 auto's zonder de hulp van nieuwe modellen zal moeten worden gerealiseerd. Het recept voor voortgaande goede resultaten:
superieure kwaliteit, onovertroffen stijl, aantrekkelijke kosten voor aanschaf en onderhoud en de beste service binnen de autowereld. De successtory van Jaguar, die dit jaar ook nog eens extra reliëf krijgt met het Jaguar Racing Formule 1 team, wordt dus zonder twijfel gecontinueerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie