Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Supporters: 'Rijvers en Drost FC Twente meest populair'

Datum nieuwsfeit: 06-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FC Twente

Keywords: Nieuws, nieuws, headlines, FC Twente, FC, Twente, fc, twente, fctwente, fc twente, officieel, official, voetbal, nederland, enschede, Enschede, Nederland, Voetbal, euro2000, vennegoor, Vennegoor, Hesselink, hesselink, booth,Booth,beste, homepage, Homepage

2000-01-06

Rijvers en Drost meest populair

Op initiatief van de Supportersvereniging Markelo werden door de supporters van FC Twente de Speler en Coach van de Eeuw gekozen. Ruim 1100 supporters brachten hun stem uit op hun favorieten. Gisteravond werd de uitslag bekend gemaakt.
Kees Rijvers werd door de supporters van FC Twente verkozen tot coach van de eeuw. Rijvers(73) woont tegenwoordig in Frankrijk en volgt inmiddels geen wedstrijd meer. In de historie van FC Twente was Rijvers tot tweemaal toe verbonden aan de club. Tijdens zijn eerste jaren legde hij samen met Spitz Kohn(nr.2) en de selectie van toen de basis de topjaren van FC Twente. Tijdens zijn tweede verblijf gaf hij FC Twente (met Vonk als trainer) weer de impuls die de club nodig had.

Epi Drost werd gekozen tot speler van de eeuw. In de jaren zeventig was Drost een opvallende verdediger die het pingelen in de eigen verdediging niet schuwde. Zijn doelpunt in de bekerfinale (1977) is een hoogtepunt dat elke FC Twente supporter kent. Epi Drost had er eigenlijk bij moeten zijn gisteravond. Mister FC Twente overleed in 1995 op 49-jarige leeftijd.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie