Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Herstructurering glastuinbouw in Noord-Nederland

Datum nieuwsfeit: 06-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Drenthe

herstructurering glastuinbouw
Noorden profiteert van voorsprong

Assen, 6 janauri 2000
Persberichtnummer 00-002Bestuurlijk Noord-Nederland is in z'n nopjes met de mededeling van minister Brinkhorst van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij dat het Noorden voor de korte termijn een alternatief is voor het vestigen van glastuinbouwbedrijven vanuit het Westen. Met name het feit dat in Klazienaveen, Hoogezand en Berlicum duurzame kavels klaarliggen voor directe vestiging heeft daarbij een doorslaggevende rol gespeeld. Vanuit het SNN (Samenwerkingsverband Noord-Nederland) heeft voorzitter Relus ter Beek recent nog gepleit voor extra steun bij de verplaatsing van tuinbouwbedrijven naar het Noorden. In overleg met LTO-Nederland heeft de minister deze extra steun vanuit de ICES- gelden toegezegd. In deze kabinetsperiode is daarvoor 45 miljoen beschikbaar.
In Groningen, Drenthe en Fryslân is al 365 hectare glastuinbouw, terwijl 418 hectare kant en klaar ligt voor nieuwe bedrijven, die in West-Nederland steeds meer in de knel komen door de aanleg van wegen en woningbouwVoor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: (communicatie@drenthe.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie