Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe institutionele clienten voor Kas-Associatie

Datum nieuwsfeit: 07-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT
7 januari 2000

Sterke stijging bewaard vermogen Institutionele Beleggers Nieuwe institutionele cli+AOs-nten voor Kas-Associatie

De divisie Institutional Banking maakt bekend recentelijk achttien nieuwe institutionele relaties te hebben verworven, waarmee het totale aantal institutionele cli+AOs-nten op ruim 275 komt. Tot de nieuwe cli+AOs-nten behoort een aantal gerenommeerde instellingen zoals Robeco Groep, Zwolsche Algemeene, Stichting Pensioenfonds Tandartsen en Tandarts-Specialisten, Agis Groep Zorgverzekeraars en Univ+AOk- Verzekeringen.
Deze achttien nieuwe institutionele cli+AOs-nten zorgen tezamen voor een instroom van nieuw vermogen ten bedrage van +AZI- 13,2 miljard (EUR 6 miljard). Bij de business-unit Institutionele Beleggers steeg het totaal bewaard vermogen het afgelopen jaar sterk met 25+ACU- van +AZI- 180 miljard (EUR 82 miljard) tot +AZI- 225 miljard (EUR 102 miljard).

De uitbreiding van het cli+AOs-ntenbestand is gepaard gegaan met verdergaande internationale activiteiten van de Kas-Associatie. Door de invoering van de euro en daarmee de reductie van het valutarisico in de beleggingsportefeuilles van institutionele beleggers, is een verschuiving in beleggingen waarneembaar vanuit Nederland naar de overige EMU-landen. Begin 1999 was de verdeling van het institutioneel bewaard vermogen 75+ACU- Nederland, 25+ACU- buitenland. Eind 1999 was deze verdeling reeds 50+ACU- en 50+ACU-. De stijging in buitenlandse waarden is grotendeels ten goede gekomen aan beleggingen in de Euro-zone.

De herallocatie van de beleggingen in institutionele beleggingsportefeuilles onderschrijft het Europese profiel van de Kas-Associatie. De bank heeft directe aansluitingen gerealiseerd op de lokale infrastructuren van het Verenigd Koninkrijk (Crest) en Belgi+AOs- (CIK).

Profiel Kas-Associatie
De Kas-Associatie is een gespecialiseerde bank die financieel administratieve dienstverlening op het gebied van effecten en geld biedt aan beleggers en financi+AOs-le instellingen.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie