Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CvdK Utrecht: "Behoud verworvenheden uit vorige eeuw"

Datum nieuwsfeit: 07-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
07 januari 2000

Nieuwjaarsspeech Commissaris van de Koningin
MR. B. STAAL: "BEHOUD DE VERWORVENHEDEN UIT DE VORIGE EEUW!"

Commissaris van de Koningin, mr. B. Staal, spreekt in zijn nieuwjaarsspeech een duidelijke waarschuwing uit: "Met de stijging van de welvaart lijken de primaire doelen van onze rechtstaat en van onze verzorgingsstaat in de knel te komen." Staal spreekt met name over de zaken die schril afsteken tegen de toegenomen welvaart:

* de toegankelijkheid van de gezondheidszorg;
* de druk op het onderwijs;

* het probleem van daklozen;

* de veiligheid van de burgers;

Staal: "De voorbeelden zijn bekend, vanuit krantenkoppen en persoonlijke ervaringen. Jammer genoeg is dit geen overdreven borrelpraat, het is de realiteit. Een realiteit die langzaamaan aan de wortels van onze samenleving begint te knagen."

Basis voor veiligheidszorg is en blijft het menselijk toezicht Zonder andermans verantwoordelijkheden te willen bekritiseren vraagt Staal aandacht voor het feit dat de basis voor veiligheidszorg het menselijk toezicht is en blijft. Hij noemt onder andere agenten, suppoosten en beveiligingsbeambten. "Technische oplossingen als camera's kunnen hooguit een aanvulling zijn, maar niet een vervangend middel voor toezicht, "aldus Staal.

De volledige tekst van de speech is vanaf 20.00 uur beschikbaar op de homepage van de provinciale internetsite: www.prvutr.nl (Voor informatie: Walter Sans, (actueel@prvutr.nl) 030 - 258 24 34)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie