Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SP wil verlenging wapenembargo tegen Indonesië

Datum nieuwsfeit: 07-01-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

SP Tweede-Kamerlid Harry van Bommel roept het kabinet op het wapenembargo op Indonesië te verlengen. Dit EU embargo werd in april vorig jaar ingesteld in reactie op het excessieve geweld op Oost-Timor en loopt op 17 januari aanstaande af. Het is vooralsnog onduidelijk of Nederland zal pleiten voor een verlenging van dit embargo of toe zal geven aan de druk van de Nederlandse wapenindustrie. Volgens Harry van Bommel "moet het embargo verlengd worden als steun aan het Indonesisch democratiseringsproces. Er bestaat nog grote onduidelijkheid over de status van de Oosttimorese vluchtelingen op West-Timor, het leger speelt nog steeds een gewelddadige ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie