Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Argus implementeert snel en succesvol SAP HR module bij ABP

Datum nieuwsfeit: 07-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Argus
Argus implementeert snel en succesvol SAP HR module bij ABP 7 - 1 - 2000
Planning administratieve en logistieke ondersteuning ABP opleidingen sterk verbeterd
SAP HR specialist Argus Integrated Solutions implementeerde onlangs de deelmodule SAP HR
Training en Event management bij de stichting pensioenfonds ABP. Met deze module is de administratieve en logistieke ondersteuning van alle interne en externe ABP opleidingen sterk verbeterd. Een half jaar na implementatie is het succes zichtbaar want ABP heeft een veelvoud van de oorspronkelijke 1.500 opleidingen ingebracht in het nieuwe systeem. Binnen drie maanden is de implementatie voltooid, wat snel is voor een project van een dergelijke omvang.

ABP was op zoek naar een softwareprogramma waarmee we ons continue wijzigende opleidingsaanbod overzichtelijk konden plannen en managen, aldus de heer J.W. van der Wal, manager Academie ABP. Ook wilden we een programma met een heldere structuur voor het intern doorbelasten van opleidingskosten. Omdat we al naar tevredenheid met SAP HR werkten was de stap naar Argus, bekend om haar kennis van en ervaring met het complete pakket van SAP HR modules, snel gemaakt.

Jozé van Neerven, projectleider van de Academie vertelt: De medewerkers van ABP volgen gemiddeld drie opleidingen per jaar. Dit houdt in dat er ruim 15.000 keer opleidingen moeten worden geboekt. Met SAP HR kunnen uitnodigingen gemakkelijk worden gemaakt en zijn dubbelboekingen onmogelijk.

In februari van dit jaar begon Argus met de implementatie van de Training en Event management- module bij ABP. Voor Argus was het ABP project een uitdaging omdat het project binnen drie maanden gerealiseerd moest worden. Rudy Vandenberghe, managing director Argus Nederland vertelt: Argus heeft samen met ABP een diagonaal doorsnede gemaakt van zowel de mensen op de werkvloer als beslissers. Dit vereiste veel voorbereiding maar is de sleutel tot het succes gebleken.

Over Argus Integrated Solutions:
Argus Integrated Solutions is in 1994 opgericht door Jos Sluys en Geert Truyts, die vanaf het begin bij SAP in België betrokken waren. Argus heeft vestigingen in 10 landen waar meer dan 600 mensen werkzaam zijn. In Nederland richt Argus zich op de markt voor de implementatie van HRM-, payroll- en pensioensystemen. Het concept van Argus is gebaseerd op het integreren van deze systemen binnen de totale financieel administratieve keten van een onderneming. Argus Nederland is opgericht in 1996 en gevestigd te Rotterdam.

Over ABP:
Het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP), dat sinds 1996 is geprivatiseerd, is een bedrijfspensioenfonds voor alle werkgevers en werknemers bij de overheid en in het onderwijs. ABP, met bijna 5.000 medewerkers het grootste Nederlandse pensioenfonds, verzorgt voor ruim
2 miljoen mensen de pensioenen. ABP biedt een compleet en samenhangend pakket van pensioen en pensioengerelateerde producten aan. Het gaat hierbij om collectieve producten en individuele bijspaarmogelijkheden. ABP Verzekeringen NV, opgericht in 1996, biedt haar deelnemers desgewenst aanvullende producten aan die buiten collectieve regelingen vallen. De beleggingsopbrengsten komen volledig ten goede aan de deelnemers.

Over SAP:
SAP, wereldwijd marktleider op het gebied van bedrijfsbrede zakelijke software, gebruikt de kracht van haar branche-georiënteerde oplossingen voor de realisatie van mySAP.com.
mySAP.com is een open interactieve zakelijke omgeving, waarmee organisaties van iedere omvang het Internet kunnen gebruiken. Hierdoor zijn hun medewerkers, klanten en partners optimaal uitgerust om met een gepersonaliseerde toepassing te profiteren van de opkomende Internet-economie.
Met mySAP.com kunnen organisaties het Internet gebruiken om efficiënter en sneller te werken door een optimaal beheer van de Supply Chain, het onderhouden van strategische partnerships, een kortere introductieperiode voor nieuwe producten en diensten, het delen van digitale informatie en het verhogen van de productiviteit en de aandeelhouderswaarde. SAP is genoteerd aan diverse beurzen, inclusief die van Frankfurt en New York, onder het symbool SAP.
Paul Gribnau
Argus Integrated Solutions
paul.gribnau@argus-is.com
Telefoon: 010- 205 2533
Fax: 010-205 5379
www.argus-is.com

Jurjen Worp
DLV Public Relations
(info@dlvpr.nl)
Telefoon: 023-565 1918
Fax: 023-562 8386

Jozé van Neerven
Stichting Pensioenfonds ABP- De Academie
(jhm.van.neerven@ABP.nl)
Telefoon: 045-579 7988
Fax: 045-579 5408
www.abp.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie