Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vierde Europese Hippo Trakehner Hengstenshow

Datum nieuwsfeit: 08-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Hoefnet

Paarden, muziek en adembenemende shows

Op zaterdag 8 januari zal de vierde Europese Hippo Trakehner Hengstenshow plaatsvinden. Vanaf half acht 's avonds zullen de beste hengsten van het edele Trakehner ras spectaculaire en adembenemende shows verzorgen in de IJsselhallen in Zwolle. Eén van de hoogtepunten is het optreden van dressuurkampioene Anky van Grunsven met haar Olympic Gestion TCN Partout.

Partout, die al vele Werelbeker- en Grand Prix overwinningen op zijn naam heeft staan, zal een bijzondere kür opvoeren. De muziek werd oorspronkelijk gecomponeerd door Cees Slings en Victor Kerkhof in opdracht van het NOC*NSF. De tune die zij maakten voor de Nederlandse afvaardiging naar de Olympische Spelen in Sydney is speciaal voor de show in Zwolle bewerkt tot een kür. Eerder al maakten beide componisten de kürmuziek voor Anky van Grunsven en Gestion Bonfire. Naast de Trakehnerhengst Partout zal Anky ook haar jonge talent Ictenos aan het publiek laten zien. De vijfjarige hengst met zijn spectaculaire bewegingen werd afgelopen zomer tweede op het Wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden in Arnhem. Tijdens het Trakehner Bundeschampionat in Duitsland kreeg Ictenos het kampioenslint omgehangen.

Naast de toppers van Anky zullen ook andere dressuurtalenten te zien zijn, zoals Michelangelo (v Pasteur xx), Boxberger Artistic Rock (v Rockefeller) en Enim Pascha (v Zauberklang). Maar het is niet alleen dressuur in de IJsselhallen, ook andere paardensportdisciplines komen aan bod. De Britse Karen Bassett, die tot de wereldtop van de vierspanrijders behoort, komt met een viertal Trakehners naar Zwolle. Karen zal laten zien hoe veelzijdig, moedig en snel deze paarden zijn.

Een heel bijzonder onderdeel van de avond is de show waarin Waitaki en Mateo The Horseman het tegen elkaar opnemen. Waitaki is de Russisch gefokte Trakehner die met Holger Hetzel veel indruk maakt in de internationale springring, Mateo is de Franse jongen die op blote voeten net zo hoog springt als ruiters met hun paarden. Verder worden diverse jonge hengsten aan de hand getoond, en zullen de kampioenshengsten van de afgelopen vijf jaar samen in de baan verschijnen. De hengsten Showmaster en Exclusiv zullen het verhaal van de Man van La Mancha opvoeren, en de Doruto Memorial wordt uitgereikt aan de Trakehner die de beste reclame voor het ras heeft gemaakt.

Kortom, dit tweejaarlijkse evenement is een unieke kans om tophengsten aan het werk te zien. Voor meer informatie of het bestellen van toegangskaarten kunt u bellen met EQ International, Amsterdam, telefoon 020-4655446 of kijken op internet www.eqi.nl/tcn

©Hoefnet 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie