Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Plattelandsgids Achterhoek

Datum nieuwsfeit: 08-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 08 JANUARI 2000

Mooi stukje Nederland geeft zich bloot in fraaie nieuwe gids Te gast op het Achterhoekse plattelands

De fraai vorm gegeven Plattelandsgids Achterhoek

Achterhoek - de streek ten oosten van de IJssel is het gebied waar de mens altijd zuinig is geweest op het landschap. Boeren en kasteelheren zorgden van oudsher voor hun omgeving. Bossen, landgoederen, rivieren en uiteraard de vele kastelen en boerenhoeven werden goed onderhouden.

De streek is nooit dicht bevolkt geraakt, zodat er nu - nog steeds - volop ruimte is voor mens en dier. De laatste jaren wordt de streek steeds neer ontsloten voor de vakantieganger. Je bent er dan ook van harte welkom. Boerenbedrijven ontvangen u graag bij hen thuis. U kunt logeren of kamperen op het boerenerf. Er zijn streekproducten te koop en er zijn volop mogelijkheden voor recreatie in en rondom de dorpen en stadjes in de streek.

De tachtig pagina's dikke VVV-Plattelandsgids Achterhoek geeft alle informatie voor een vakantie in de streek. Hij is voor f4,95 te koop hij het Achterhoeks Bureau voor Toerisme, tel. (0900)2692888, maar ook verkrijgbaar bij VVV's in het land.

Kleinschaligheid

De Achterhoek kent veel accommodaties op het platteland. Er is keus uit honderden vakantiewoningen, gedeeltes van de boerderij, (boeren-)appartementen, minicampings of boerderijpensions. Altijd is kleinschaligheid troef. Vaak zijn boer en boerin uw gastheer en heten u op het boerenerf al welkom. De accommodaties variëren van kleine tweepersoons apparternenten tot hele boerderijen geschikt voor familiefeest of reünie.

In de Plattelandsgids Achterhoek treft u alle adressen aan. Bij sommige adressen mag er zelfs worden 'meegeholpen' op de boerderij. Een goed idee voor ouders met kinderen zodat zij leren, dat melk niet uit een fabriek komt. Bovendien is bij veel logeeradressen een boerderijwinkel met streekeigen producten vers van de eigen grond.

Natuur en cultuur

Rondom de steden en dorpen bevindt zich een gebied met talloze recreatiemogelijkheden. Er zijn honderden (bewegwijzerde) fiets- en wandelroutes. Een hele bijzondere is de 'boerenleenbankjesroute'. Een tocht door de omgeving van Winterswijk aan de hand van een informatiegids met op dertig punten een beschrijving van een boerderij en diens historie. Op deze punten zijn rustbanken geplaatst die de fietser even mag 'lenen'. Een boeren-leen-bankje dus, Bovendien zijn er in de streek tal van evenementen in het teken van het platteland, zoals biologische boerenmarkten, oogstfeesten en open tuindagen. De VVV-Plattelandsgids Achterhoek geeft alle informatie.

Waardevol Cultuur Landschap

Dat het Achterhoekse landschap bijzonder de moeite waard is heeft de nationa!e overheid ook al onderkend, Twee gedeelten van het gebied (Winterswijk en De Graafschap) zijn namelijk uitgeroepen tot 'Waardevol Cultuur Landschap'. Om de streek nog beter bekend te maken bij het Nederlands publiek hebben het Ministerie van Landbouw; Natuurbeheer en Visserij de Provincie Gelderland en de beide WCL-gebieden financieel bijgedragen aan de totstandkoming van de Plattelandsgids Achterhoek.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie