Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lezing: Genieten van insecten

Datum nieuwsfeit: 09-01-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Wageningen Universiteit

zo 09-01-00 GENIETEN VAN INSECTEN IN DE TUIN OF DOOR DE CAMERA


tijd 14:00-16:00 uur
adres Naturalis, Darwinweg, Leiden
onderwerp lezingenserie 'insecten en maatschappij'
titel 'insecten vanaf de tuinbank' door dr.ir. Frans Alebeek (fruitteeltpraktijkonderzoek) en 'insecten zien met diepte' door ir. Ernst Neering (entomologie, WU)
informatie Marieke Bosman, tel. 0317-482325 of Hans Dautzenberg, tel. 071-5687625

internet www.wau.nl/entolez.html

Wat veel mensen niet weten, is dat in hun directe leefomgeving duizenden soorten insecten voorkomen. Rondom de bebouwing is een grote diversiteit aan plantengroei. Door deze verscheidenheid komen in tuinen vaak meer insectensoorten voor dan in een natuurgebied. In de lezing staat Frans Alebeek stil bij verschillende groepen insecten die in de tuin voorkomen. De tweede spreker is Ernst Neering. Populaire boeken over insecten bevatten vooral illustraties van volwassen insecten met een mooi of apart uiterlijk. Voor boeren en onderzoekers is het van belang om verschillende soorten insecten (met name plaaginsecten) in verschillende ontwikkelingsstadia te leren kennen. Met de gangbare fotografie valt het niet mee om de dieren duidelijk en in hun natuurlijke omgeving af te beelden. Met stereofotografie kunnen de verschillende stadia en het volwassen diertje weergegeven worden. Het is zelfs mogelijk goed gecamoufleerde insecten herkenbaar in beeld te brengen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie