Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

De Cursor beste e-zine van 1999

Datum nieuwsfeit: 09-01-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Uitslag verkiezingen: De Cursor beste e-zine 1999

De lezers van de Nederlandstalige e-zines hebben De Cursor opnieuw uitgeroepen tot het beste e-zine van het jaar. In 1998 won De Cursor de verkiezing van het e-zine van het jaar ook al. In totaal brachten 5.813 mensen een geldige stem uit op hun favoriete e-zines. Stemmers konden een stem uitbrengen op drie e-zines. Ze hadden daarbij de keus uit ruim 270 Nederlandstalige e-zines. De nummer een kreeg drie punten, de nummer twee twee en de nummer drie een. Door al deze punten bij elkaar op te tellen kwam de eindstand tot stand.

Opvallend zijn de nummers 2 en 3 in de einduitslag: Ajax Mail en het Ajax E-zine. Ook op de achtste plaats vinden we een voetbalzine: het PSV E-zine. Het is voor het eerst dat e-zines over voetbal in de top-10 zijn vertegenwoordigd. Ajax en PSV riepen op hun sites op om te gaan stemmen bij de verkiezing van het e-zine van het jaar. Het onofficiele Ajax E-zine profiteerde duidelijk van de Ajax-supporters die door de verwijzing op de Ajax-site een stem uitbrachten tijdens de verkiezing.

E-zines over computers, software en internet voeren nog altijd de boventoon in de top-10. Webbedingetjes! staat evenals vorig jaar op de vierde plaats. I-Nieuws zakte van 3 naar 5, terwijl de WebWereld Nieuwsbrief dit jaar niet verder kwam dan een zesde plaats (vorig jaar tweede). Aanvang E-zine, Breekpunt.net Nieuwsbrief en WebStyle/Mail zijn nieuw in de top-10.

De Cursor is het enige Belgische e-zine in de top-10. De oplage waarin een e-zine verschijnt, is niet van doorslaggevend belang voor de klassering. Zo is de oplage van de WebWereld Nieuwsbrief vele malen groter dan die van De Cursor, maar verzamelde De Cursor toch meer stemmen. Mogelijk heeft dat met de verschillende opzet van deze e-zines te maken. De Cursor plaatst volledige artikelen, terwijl in de nieuwsbrief van WebWereld stukken alleen kort worden aangekondigd. Wie het hele artikel wil lezen, moet vervolgens naar de site van WebWereld.

 
Nr Naam            Stemmen  Punten 

1. De Cursor 591 1566

2. Ajax Mail 623 1544

3. Ajax E-zine 547 1252

4. Webbedingetjes! 469 1085

5. I-Nieuws 428 1045

6. WebWereld Nieuwsbrief 451 880

7. Aanvang E-zine 344 836

8. PSV E-zine 288 785

9. Breekpunt.net Nieuwsbrief 239 682
10. WebStyle/Mail 281 599

Op de site van SmallZine is de volledige uitslag te vinden. Dit jaar hebben we naast de reguliere uitslag ook een aantal overzichten gemaakt van e-zines met een bepaald thema.


- Top-10 internetzines

Omdat e-zines die schrijven over computers, software en internet al goed vertegenwoordigd zijn in de reguliere top-10, bevat de top-10 van e-zines met internetnieuws weinig verrassingen. De eerste zeven uit de de top-10 van internetzines waren we al tegengekomen in de 'normale' einduitslag. UptoByte (vorig jaar negende in de reguliere uitslag) en de ISDN-nieuwsbrief (vorig jaar tiende) wisten dit jaar niet door te dringen tot de 'normale' top-10, maar doen het met een achtste en een tiende plaats in de top-10 van internetzines niet slecht. Het Belgische eClickx is nieuw. Ook het Aanvang E-zine en de Breekpunt.net Nieuwsbrief deden vorig jaar niet mee aan de verkiezingen. De overige e-zines zijn 'oudgedienden' en deden het ook vorig jaar al goed.

 
Nr Naam            Stemmen  Punten 


1. De Cursor 591 1566

2. Webbedingetjes! 469 1085

3. I-Nieuws 428 1045

4. WebWereld Nieuwsbrief 451 880

5. Aanvang E-zine 344 836

6. Breekpunt.net Nieuwsbrief 239 682

7. WebStyle/Mail 281 599

8. UptoByte - Nieuws 244 530

9. eClickx 241 474
10. ISDN-nieuwsbrief 172 384


- Top-5 voetbalzines

Opvallend dit jaar is de doorbraak van e-zines en nieuwsbrieven die over voetbal schrijven. Ajax bezet zowel de eerste als de tweede plaats. Daarmee lijkt Ajax tijdens de verkiezing van het jaar de enige belangrijke prijs van dit seizoen te hebben binnengesleept. Ajax heeft dit succes voor een belangrijk deel te danken aan de permanente link die de club naar de verkiezingen aanlegde. PSV dat op zijn site ook gewag maakte van de e-zineverkiezingen, volgt op gepaste afstand. Feyenoord komt in de volledige uitslag niet verder dan de 40e plaats, maar eindigt in de top-5 met voetbalzines op een verdienstelijke vijfde plaats. De 'grote drie' krijgen concurrentie van FC Zwolle dat opmerkelijk goed scoort op een vierde plaats.

 
Nr Naam            Stemmen  Punten 


1. Ajax Mail 623 1544

2. Ajax E-zine 547 1252

3. PSV E-zine 288 785

4. FC Zwolle mailinglist 111 314

5. Feyenoord E-zine 112 208


- Top-5 humorzines

Het grappigste e-zine is volgens de stemmers het Humoristich elektronisch Tijdschrift (HeT). Vooral bekend door spitsvondige gedachten bij het haardvuur, zoals: "Megawati was eigenlijk liever minister van energiezaken geworden." Op de tweede plaats in het klassement van grappige e-zines eindigt 'Weetje van de Dag' dat in elke editie opmerkelijke feiten presenteert. Het e-zine 'Band Zonder Banaan Mailschillijst' heeft alleen al op basis van zijn naam recht op de derde plaats in de lijst met humoristische e-zines.

 
Nr Naam                 Stemmen  Punten 


1. HeT 192 431
2. Weetje van de Dag 125 240
3. Band Zonder Banaan Mailschillijst 74 178
4. Zomola's Moppentrommel 79 156
5. Fun-Mail 80 149


- Top-5 nieuwszines

De populairste nieuwszines vatten het nieuws bijna allemaal kort samen. Handig voor de drukbezette internetter. De nummer 1 van de top-5 van nieuwszines, Daily Mail van News4Free, vat elke dag het Nederlandse en buitenlandse nieuws samen in korte, bondige stukjes. Ook de nummer 2 in de lijst van nieuwszines houdt het graag kort. MSR Nieuwsserver verspreidt samenvattingen van de belangrijkste items in de Belgische nieuws. Het Parool Lunchnieuws, dat op de vierde plaats staat, kondigt in zijn dagelijkse nieuwsbrief aan welke artikelen er op de site van Het Parool te vinden zijn. Nummer 5 De InterNetKrant verstuurt regelmatig korte overzichten van Nederlandse kranten en is een van de oudste Nederlandse e-zines (het eerste nummer verscheen in 1992). Uitzondering is Intermediair Mail dat zijn lezers onder meer over de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt op de hoogte houdt.

 
Nr Naam            Stemmen  Punten 


1. News4Free Daily Mail 152 300

2. MSR Nieuwsserver 99 282

3. Intermediair Mail 93 195

4. Het Parool Lunchnieuws 86 156

5. InterNetKrant 78 134


- Cijfers en feitjes

In totaal werden er 5.813 geldige stemmen uitgebracht. Dat is meer dan de twee voorgaande jaren, toen er 3.440 (1998) en 1.400 (1997) geldige stemmen werden uitgebracht. Ook het aantal valse stemmen nam toe. Er deden dit jaar ruim 270 e-zines mee aan de verkiezingen, honderd meer dan vorig jaar. 258 daarvan kregen een of meer stemmen. 1.950 mensen (34 procent) brachten een stem uit op 2 e-zines, de rest van de stemmers stemde op 3 favoriete e-zines. Een aantal e-zines was uitgesloten van deelname. SmallZine deed niet mee, om elke schijn van belangenverstrengeling te voorkomen. Om dezelfde reden waren ook de door Mister Mail uitgegeven e-zines niet verkiesbaar. Cyber Academy en Onlijn kozen er zelf voor om niet mee te doen.


- Prijswinnaars

Onder de bijna 6.000 mensen die meededen aan de verkiezing van het e-zine van het jaar heeft SmallZine 25 abonnementen op het tijdschrift de Internet Gids verloot. Deze abonnementen werden ter beschikking gesteld door Mister Mail. SmallZine heeft inmiddels contact opgenomen met de winnaars.

Volledige uitslag:
www.smallzine.nl/verkiezing/

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...