Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Type3 CAD/CAM software maakt 2D gravures 3D

Datum nieuwsfeit: 09-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

cad / cam applicaties

Tel.: +31 (0)318 52 55 66
Fax: +31 (0)318 54 09 20
www.somatech.nl

Type3 CAD/CAM software maakt 2D gravures 3D

De software releases van Type3 volgen elkaar snel op. Minimaal een maal per jaar verschijnt er een nieuwe versie. In de aanstaande 2000 release is het mogelijk om fotorealistisch te renderen compleet met lichtbronnen en scenes. Ook is het mogelijk om de simulatie als TypeArt terug te lezen. Daarmee kunnen alle 3D TypeArt bewerkingen worden uitgevoerd. Zo ook volumeberekening en rendering. Op deze manier worden 2D gravures 3D!

Voor matrijzenmakers zijn de mogelijkheden om logo's en afbeeldingen te projecteren op een matrijswand uitgebreid. Naast de standaard Z-projectie zijn de mogelijkheden om te "wrappen" vergroot. Dit is het uitvouwen van bijvoorbeeld een tekst of andere gravure langs een matrijswand. Type3 berekent verschillende projecties uiterst nauwkeurig én snel.

Voor graveerspecialisten die op basis van zelfontwikkelde of ingekochte graveerfonts willen werken is de nieuwe "Font Editor" interessant. Met deze Editor kunnen lettertypen eenvoudig en snel gewijzigd of aangemaakt worden. Daarnaast is het aanmaken en opslaan van freesstrategieën door middel van zogenaamde 'sequences' uitgebreid. Dit maakt het snel berekenen van vergelijkbare gravures mogelijk.

Type3 stuurt alle CNC machines aan en blijft natuurlijk werken op dezelfde gebruiksvriendelijke manier. Type3 wordt ontwikkeld voor Windows 95, 98, NT en is voorbereid op Windows 2000.


_________________________________________________________________

©2000 - De Meern Nieuwe Media B.V.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie