Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stationsplein 10-22 Leiden tegen de vlakte

Datum nieuwsfeit: 10-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Stationsplein 10-22 tegen de vlakte

De sloop van het pand Stationsplein 10-22 begint komende maandag. Het gebouw maakt plaats voor een complex met winkels en kantoren op de begane grond met daarboven 75 luxe appartementen. Onder het gebouw komt een parkeerkelder.

Naar verwachting zal de sloop begin juni zijn afgerond. De aannemer plaatst maandag afzettingen in de vorm van hoge houten schotten langs de voorkant van het pand. Op straat blijven één rijbaan en twee fietsstroken beschikbaar. Voor de voetgangers wordt een tijdelijk 'nieuw' trottoir gemaakt. Hierdoor blijft het station aan de stadszijde vanaf het Schuttersveld bereikbaar voor voetgangers en fietsers. Aan de achterzijde van het slooppand zetten bouwlieden eveneens hekken neer. Het puin wordt afgevoerd via het Stationsplein. Om de Kamer van Koophandel te kunnen bereiken vanaf Stationsweg en Stationsplein wordt een overkapping aangebracht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie