Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Apple introduceert AppleWorks 6 en onthult Mac OS X

Datum nieuwsfeit: 10-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

De afgelopen week vond in San Francisco de jaarlijkse MacWorld Expo plaats. Wij waren aanwezig en bezorgen u hierbij graag de persinformatie.

Met vriendelijke groeten,

Steven Van den Eynde
PR Dienst Apple Benelux

PERSBERICHT 1
Voor de wereldwijde markt

Apple introduceert AppleWorks 6

Meer dan 100 nieuwe functies en een verbluffende nieuwe gebruikersinterface

Bunnik, 10 januari 2000 - Apple introduceert AppleWorks 6, een geheel vernieuwde versie met meer dan 100 nieuwe functies en een verbluffende nieuwe gebruikersinterface.

AppleWorks 6 is een geïntegreerd programma voor tekstverwerking, spreadsheets, databases en presentaties. Nieuwe functies zijn onder andere: een gebruiksvriendelijke omgeving voor presentaties waarin gebruikers snel multimediale dia's kunnen maken met tekst, tabellen en digitale elementen zoals QuickTime-films en iMovies, meer dan 150 professionele sjablonen, 50 nieuwe lettertypen en ingebouwde Internet-mogelijkheden waarmee gebruikers toegang hebben tot meer dan 25.000 clip-art-afbeeldingen van uitstekende kwaliteit.

³Met AppleWorks 6 kunnen gebruikers snel en eenvoudig professionele documenten maken voor gebruik op schoo, op kantoor of thuis², aldus Phil Schiller, Apple's vice-president voor Worldwide Product Marketing. ³Door de nieuwe gebruikersinterface en de gebruiksvriendelijke omgeving voor het maken van presentaties is AppleWorks 6 een programma dat niemand eigenlijk mag missen².

Systeemvereisten
Om AppleWorks 6 te kunnen gebruiken, is een PowerPC-computer nodig met ten minste 24 MB RAM-geheugen en virtueel geheugen ingeschakeld, plus een cd-rom- of dvd-romspeler en een verbinding met het Internet (voor het ophalen van online digitale afbeeldingen). AppleWorks 6 werkt onder Mac OS 8 en Mac OS 9

# # #

PERSBERICHT 2
Voor de wereldwijde markt

Apple onthult Mac OS X

Nieuw besturingssysteem beschikt over revolutionaire Aqua-gebruikersinterface

Bunnik, 7 januari 2000 - Apple heeft zijn leidende rol op de markt voor besturingssystemen voor personal computers opnieuw bevestigd met de onthulling van Mac OS X, het nieuwe Macintosh besturingssysteem. Steve Jobs demonstreerde Mac OS X aan een publiek van meer dan 4000 mensen tijdens zijn openingstoespraak op Macworld Expo. Meer dan 100 ontwikkelaars, waaronder Adobe en Microsoft, hebben inmiddels hun steun toegezegd aan het nieuwe besturingssysteem. Macintosh software-ontwikkelaars ontvangen eind deze maand een prerelease-versie van Mac OS X , terwijl de uiteindelijke versie deze zomer op de markt zal worden gebracht.

Mac OS X is een geheel nieuwe implementatie van het Macintosh besturingssysteem. Het beschikt over de nieuwste technologieën, waaronder een geheel nieuwe gebruikersinterface met de naam "Aqua". Mac OS X is ontwikkeld om het werken met computers voor consumenten nog eenvoudiger te maken en de mogelijkheden voor professionele gebruikers nog verder uit te breiden. Mac OS X zal de huidige implementatie van het Macintosh besturingssysteem gedurende de komende twaalf maanden volledig gaan vervangen.

"Consumenten zullen enthousiast zijn over de eenvoud van Mac OS X, terwijl professionele gebruikers verbaasd zullen staan over de vele mogelijkheden", aldus Steve Jobs, Apple¹s interim-CEO. "Apple geeft met zijn innovatieve technologieën opnieuw de toon aan op de markt voor besturingssystemen voor personal computers."

De door Apple ontwikkelde Aqua-interface vormt een belangrijke stap in de ontwikkeling van gebruikersinterfaces, zoals ook verwacht mag worden van het bedrijf dat in 1984 met de oorspronkelijke Macintosh aan de wieg stond van de personal computer. Onderdeel van Aqua is de "Dock" ‹ een geheel nieuwe manier om de meest uiteenlopende informatie, variërend van programma's en documenten tot websites en streaming video, te ordenen. Aqua beschikt verder over een geheel vernieuwde Finder die het opslaan, ordenen en terugvinden van bestanden op computers, lokale netwerken en het Internet sterk vereenvoudigt. Aqua ziet er schitterend uit: het bevat lichtgevende en semi-transparante elementen, zoals knoppen, schuifbalken en vensters, met vloeiende animaties voor een nog fraaiere weergave.

Aqua maakt gebruik van het nieuwe grafische systeem van Mac OS X, dat beschikt over volledig vernieuwde 2D-, 3D- en multimediamogelijkheden. Voor de weergave van 2D-beelden wordt gebruikgemaakt van een nieuw grafisch systeem van Apple, "Quartz", dat is gebaseerd op de PDF-Internet-standaard. Mac OS X beschikt hierdoor als eerste besturingssysteem over real-time PDF-rendering, anti-aliasing en compositing. De 3D-weergave is gebaseerd op OpenGL, de meestgebruikte 3D-technologie, terwijl voor multimedia gebruik wordt gemaakt van de QuickTime-industriestandaard voor digitale multimedia.

Het hart van Mac OS X wordt gevormd door Darwin, de geavanceerde systeemkernel van Apple. Darwin lijkt op Linux en maakt gebruik van hetzelfde Free BSD Unix ondersteunings- en open source-model. Darwin voorziet het Mac OS van een geheel nieuwe basis. Het biedt Mac-gebruikers beveiligd geheugen voor grotere betrouwbaarheid, preemptive-multitasking voor soepeler gebruik van meerdere programma's tegelijk en TCP/IP-netwerkmogelijkheden die volledig aan de Internet-standaard voldoen. Mac OS X is hierdoor het meest betrouwbare en robuuste Apple besturingssysteem ooit.

Geleidelijke overgang
Apple heeft er bij het ontwerp van Mac OS X zorg voor gedragen dat klanten en ontwikkelaars geleidelijk van het huidige Mac OS naar Mac OS X kunnen overstappen. Meer dan 13.000 bestaande Macintosh programma's kunnen in ongewijzigde vorm onder Mac OS X worden gebruikt. Om volledig gebruik te kunnen maken van de nieuwe functies van Mac OS X moeten ontwikkelaars hun programma's echter aanpassen aan "Carbon", de bijgewerkte versie van de API's (Application Program Interfaces) die worden gebruikt voor de ontwikkeling van Macintosh programmatuur. Apple verwacht dat Carbon-versies van de meeste populaire Macintosh programma's deze zomer verkrijgbaar zullen zijn.

Ondersteuning van ontwikkelaars
Apple kondigde tevens aan dat meer dan 100 toonaangevende ontwikkelaars hun steun hebben toegezegd aan het nieuwe besturingssysteem, waaronder Adobe, Agfa, Connectix, id, Macromedia, Metrowerks, Microsoft, Palm Computing, Quark, SPSS en Wolfram.

Beschikbaarheid
De introductie van Mac OS X vindt gedurende een periode van twaalf maanden plaats. Macintosh ontwikkelaars hebben al twee prerelease-versies van de programmatuur ontvangen en zullen later deze maand een derde prerelease ontvangen‹de eerste versie waarvan Aqua onderdeel uitmaakt. Ontwikkelaars kunnen de uiteindelijke bèta-prerelease deze lente tegemoet zien. Mac OS X zal deze zomer als afzonderlijk programma op de markt komen en zal vanaf begin 2001 standaard op alle Macintosh-computers worden meegeleverd. Mac OS X is geschikt voor alle Apple Macintosh computers met een PowerPC G3- of G4-processor en vereist minimaal 64 MB RAM-geheugen.

© 1999 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Macintosh en Mac OS zijn gedeponeerde handelsmerken van Apple Computer Inc. Final Cut Pro, Power Mac, QuickTime, The Apple Store en Velocity Engine zijn handelsmerken van Apple Computer Inc. Overige product- en bedrijfsnamen kunnen handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken zijn van andere bedrijven en worden bij deze erkend.

# # #

Apple
Apple Computer, Inc. gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie ­ de beste producten en ondersteuning leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, wetenschappers, technologen, ondernemers en consumenten in meer dan 140 landen.

Websites van Apple:
Voor informatie over Apple Computer: www.apple.com Voor informatie over Apple Computer Benelux: www.apple.nl Voor persberichten, achtergrondmateriaal en contactinformatie: www.apple.com/pr
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Steven Van den Eynde
Outsource, Marketing & Communications
P/A Apple Computer Benelux
Buro & Design Center
Heizel Esplanade 1, box 100
1020 Brussel
Tel: +32 (0)2-474-42-57
Fax: +32 (0)2-474-43-00
Email: (vandeneynde.s@euro.apple.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...