Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sloop Van der Putte-kraakpand 10-22 in Leiden

Datum nieuwsfeit: 10-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

4 januari 2000

Hans van Weijen

071-5165799

sloop pand Stationsplein 10-22

Op maandag 10 januari a.s. beginnen de werkzaamheden in het kader van de sloop van het pand Stationsplein 10-22 (ook wel het Van der Putte-pand of het kraakpand genoemd). Naar verwachting zal het pand begin juni tot de begane grond zijn gesloopt. Pas wanneer bekend is hoe de bouwwijze van de parkeerkelder onder het nieuwe gebouw zal zijn wordt de kelderverdieping gesloopt.

Het Haagse architectenbureau Be_ka en Van Wilsum heeft in opdracht van de eigenaar een ontwerp gemaakt voor een nieuw gebouw. Er komt een complex met winkels en kantoren op de begane grond en daarboven 75 luxe appartementen. Onder het gebouw komt een parkeerkelder.

Werkzaamheden
Op maandag 10 januari a.s. begint de aannemer met het plaatsen van afzettingen in de vorm van hoge houten schotten langs de voorkant van het pand, zodanig dat een werkruimte met een diepte van ca. 12,50 meter ontstaat. Op straat blijven één rijbaan en twee fietsstroken beschikbaar. Voor de voetgangers wordt een tijdelijk 'nieuw' trottoir gemaakt. Hierdoor blijft het NS station aan de stadszijde vanaf het Schuttersveld bereikbaar voor voetgangers, fietsers, ambulance, brandweer en politie. Aan de achterzijde van het slooppand worden eveneens bouwhekken neergezet. Met de aannemer is afgesproken dat al het slooppuin wordt afgevoerd via het Stationsplein. Het Ballonpad wordt dus in principe niet gebruikt door het sloopverkeer.

Voor de bereikbaarheid van de Kamer van Koophandel vanaf de Stationsweg en het Stationsplein wordt een overkapping (afdak) aangebracht.

Vóór de daadwerkelijke sloop wordt eerst alles binnenin het pand weggehaald. Vervolgens wordt het pand per verdieping gesloopt. Centraal in het pand wordt een stortkoker gemaakt. De glazen puien worden per verdieping verwijderd en afgevoerd. Daarna wordt het betonskelet vergruisd met een betonvergruizer. Het gruis wordt door de stortkoker naar beneden afgevoerd. Door deze manier van werken wordt de geluidsoverlast zoveel mogelijk beperkt. Helaas is het onvermijdelijk dat de werkzaamheden ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch enige (geluids)overlast zullen veroorzaken. De werkzaamheden vinden plaats op werkdagen van 07.00-18.00 uur. Met de aannemer is afgesproken dat de werkzaamheden die mogelijk geluidsoverlast kunnen veroorzaken vanaf 08.00 uur worden uitgevoerd.

Nadere informatie
Hoewel de gemeente niet echt verantwoordelijk is voor de sloop, kunt u voor vragen over de werkzaamheden contact opnemen met de heer B.J. Smits, opzichter van het gemeentelijk Ingenieursbureau, tel.: 5165935.

Heeft u vragen van meer algemene aard, dan kunt u contact opnemen met de heer P. Prudhomme van Reine, projectleider Leiden Centraal, tel.: 5165807.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie