Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

AMD en Kryotech bundelen krachten met Compaq Computer

Datum nieuwsfeit: 10-01-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

AMD EN KRYOTECH BUNDELEN KRACHTEN MET COMPAQ OM EEN COMPUTERSYSTEEM TE DEMONSTEREN DAT WERKT MET EEN 1GHz AMD ATHLON-PROCESSOR

Las Vegas, Nevada (Verenigde Staten), 10 januari 2000 - KryoTech, AMD en Compaq Computer hebben een Compaq Presario Internet PC met een 1 GigaHertz (1000MHz) AMD Athlon-processor gedemonstreerd. De ongekend hoge snelheid van deze computer werd mede mogelijk gemaakt door de gepatenteerde SuperG koelingstechnologie van KryoTech, die de processor op een constante temperatuur van -40? houdt. De prestaties van de computer overtreffen alle op de markt aangeboden single-processorsystemen.
De demonstratie wordt gegeven op de Compaq-stand van de Winter Consumer Electronics Show (CES).

De drie ondernemingen zien dit als een belangrijke doorbraak naar een volgend prestatieniveau voor PC's; het tijdperk waarin processor-kloksnelheden werden uitgedrukt in MegaHertz (MHz) is hiermee verlaten en het GigaHertz (GHz)-tijdperk is begonnen. Alle processen, zoals integer- en drijvende-komma-bewerkingen, 3D- en multimedia-verwerking worden in de 1GHz Compaq Presario met een ongekend hoge snelheid uitgevoerd. Ook de bandbreedte van de bus is in het nieuwe ontwerp vergroot, waardoor het systeem geschikt is voor applicaties van de volgende generatie, zoals Internet- en e-commerce-toepassingen, multimedia, wetenschappelijke en educatieve simulaties, realistische spellen en amusement, geavanceerde grafische en technische applicaties; kortom alle toepassingen die extreem veel processorskracht vereisen.

De AMD Athlon-processor
De AMD Athlon-processor is een ontwerp van de zevende-generatie x86-compatibele processoren. In het IC worden geavanceerde technologieen toegepast, zoals een 'superpipelined, nine-issue superscalar' micro-architectuur, geoptimaliseerd voor hoge klokfrequenties. De processor is daarmee de eerste implementatie van een volledige 'pipelined superscalar floating point'-schakeling voor x86-platforms, met krachtige cache-

voorzieningen: een geintegreerde 128kB Level-1 cache en een programmeerbaar uiterst snel backside Level-2 cache-interface). Verdere bijzonderheden van de processor zijn: een uitgebreide versie van AMD's 3DNow!-technologie, die 24 extra instructies heeft gekregen om de prestaties te verbeteren van processen als integer-bewerkingen, dataverplaatsing ten behoeve van Internet-streaming en DSP-communicatie. Het 200MHz AMD Athlon-systeem-interface is gebaseerd op het Alpha EV6 busprotocol en ondersteunt verschaalbare multiprocessing.

Alle nieuwe AMD Athlon-processors worden op dit moment gefabriceerd volgens AMD's aluminium 0,18 micron-procede in de Fab25-productie-unit van AMD te Austin, Texas.
De AMD Athlon-processor heeft sinds zijn introductie vorig jaar achttien prijzen en onderscheidingen verworven.

KryoTech
KryoTech, dat met het handelsmerk CoolComputing opereert, is in 1996 gesticht door voormalige medewerkers en technici van NCR Corporation. De onderneming is gevestigd in West Columbia, South Carolina, en specialiseert zich in het ontwerpen, vervaardigen en op de markt brengen van innovatieve producten voor actief thermisch beheer en koeling voor de computer- en halfgeleiderindustrie, alsmede het aanbieden van diensten aan deze bedrijfstakken. Meer informatie over KryoTech en de producten van het bedrijf is te vinden op Internet: www.kryotech.com.

AMD
AMD is een wereldwijd opererende producent van geintegreerde schakelingen voor PC's, in netwerken opgenomen computers en communicatie-apparatuur. AMD vervaardigt processoren, flash-geheugens en andere hoogwaardige halfgeleiders. AMD-processoren, waaronder de AMD-K6-2, de AMD-K6-III en de AMD Athlon, worden toegepast door negen van de tien belangrijkste computerfabrikanten in Noord Amerika. Meer dan vijftig procent van alle notebook-computers, door de detailhandel aan consumenten en kleine ondernemingen

verkocht, is gebaseerd op AMD 'mobile processors'. De onderneming is gesticht in 1969 en
heeft haar hoofdkantoor in Sunnyvale, Californie (VS). De omzet van AMD bedroeg in 1998 $2,5 miljard.

Voor de redactie:
PBA Benelux, Jaap de Wit, tel: (+31) 70 - 358 93 78 of email: Jaap@berg-kleijn.nl
Meer informatie over AMD en zijn producten is te vinden op Internet: www.amd.com/news/news.html

Voor zover dit bericht impliciete of expliciete toekomstverwachtingen bevat, zijn deze onder normaal voorbehoud van onverwachte ontwikkelingen of onvoorziene gebeurtenissen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie