Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 10-01-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

 
    Hollands Midden 
Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459802
Fax 0715414881
Afkomstig van: Frank Vergeer
Datum: 10 januari 2000
BR>

Rijden onder invloed Noordwijkerhout
Een 29 jarige man uit Noordwijkerhout is vrijdagavond 7 januari omstreeks 20.15 uur aangehouden in verband met rijden onder invloed. De man werd gecontroleerd op de Groenewege. Bij de ademanalyse was zijn ademalcoholgehalte 245, de limiet is 235. Hij heeft een bekeuring gekregen van f 390 ,- en een rijverbod voor een uur.

Aanrijding/Rijden onder invloed Katwijk/Noordwijkerhout Een 35 jarige man uit Katwijk is zaterdagmorgen 8 januari omstreeks 01.00 uur aangehouden in verband met het vermoeden van rijden onder invloed. De man werd op de Schorpioen in Katwijk aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij weigerde medewerking aan de ademanalyse of een bloedproef. De politie heeft naar aanleiding van sporenonderzoek aan de auto van de man de indruk dat hij verantwoordelijk is voor schade aan een paal op de rotonde bij de Esso op de 's-Gravendamseweg in Noordwijkerhout. De man ontkent de aanrijding. Er wordt proces-verbaal opgemaakt terzake weigering van een bloedproef en terzake het verlaten van een plaats van een ongeval zonder de identiteit bekend te maken. Bovendien is het rijbewijs van de man ingevorderd. De man is omstreeks 11.30 uur weer in vrijheid gesteld.

Aanrijding met alcohol Hillegom
Een 19 jarige fietser uit Lisse is zaterdagmorgen 8 januari omstreeks 01.00 uur aangehouden in verband met alcoholgebruik. De man was met zijn fiets met hulpmotor tegen een op de Hoofdstraat geparkeerde auto gereden. De auto heeft hierbij schade opgelopen. Bij controle op het politiebureau bleek dat de man een adem-alcoholgehalte had van 815, de limiet is 235. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt en de man heeft een rijverbod van 10 uur gekregen.

Rijden onder invloed Lisse
Een 26 jarige man uit Lisserbroek is zaterdagmorgen 7 januari omstreeks 04.00 uur aangehouden in verband met rijden onder invloed. De man werd gecontroleerd op de Hyacinthenstraat. Bij de ademanalyse was zijn ademalcoholgehalte 240, de limiet is 235. Hij heeft een bekeuring gekregen van f 390,- en een rijverbod. Diezelfde avond werd omstreeks 20.45 uur een 32 jarige man uit Lisse aangehouden. Hij reed met zijn bromfiets over de Oranjelaan. Bij controle bleek dat hij een ademalcoholgehalte had van 505. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Parkeercontrole Lisse
De politie heeft zaterdagmiddag een parkeercontrole gehouden in het centrum. Er werd gecontroleerd op het Meer en Houtplein, de Grachtweg, de Heerenweg, de Berkhoutlaan en het Blokhuis. In totaal werden 15 automobilisten bekeurd voor het parkeren buiten de vakken in de blauwe zone. Verder werd een bekeuring uitgeschreven voor het parkeren op het trottoir en het parkeren op een invalide-parkeerplaats zonder invalideparkeerkaart.

Verkeersongeval Sassenheim
Op vrijdag 7 januari vond omstreeks 7.30 uur een aanrijding plaats op de Hoofdstraat in Sassenheim. Een 28-jarige bromfietster uit Hillegom reed over de Hoofdstraat, komend uit de richting Lisse. Bij het kruispunt wilde zij oversteken richting de JP Gouveneurlaan. Zij verleende geen voorrang aan de voor haar van rechts komende 43-jarige buschauffeur uit Hillegom, een aanrijding was het gevolg. De vrouw is met hersenletsel overgebracht naar het LUMC.

Controle parkeren Oegstgeest
Op zaterdag 8 januari is er o.a. aan de Terweeweg, Kempenaerstraat, Lange Voort, Irislaan en Floralaan in Oegstgeest gecontroleerd op parkeren. Er werden 54 bekeuringen uitgeschreven voor parkeren zonder parkeerkaart bij een blauwe zone en 12 bekeuringen voor het verstrijken van de tijd of het parkeren op een plaats waar dat verboden is.

Van tas beroofd Katwijk
Op zaterdag 8 januari is een 55-jarige Katwijkse op de Meeuwenlaan in Katwijk beroofd van haar tas. Drie jongens grepen haar tas en renden hard weg. Zij herkende een van daders die op zondag is aangehouden. Vervolgens konden zijn twee mededaders ook in de loop van zondag worden aangehouden. De jongens afkomstig uit Katwijk en Rijnsburg zijn in de leeftijd van 14 tot 16 jaar.

Auto ramt gevel Leiden
Op zaterdagnacht, 8 januari, omstreeks 04.00 uur kreeg de politie een melding dat een auto de gevel van een horecagelegenheid aan de Lange Mare aan het rammen was. De bestuurster, een 40-jarige Leidse, had ruzie met haar vriend, tevens eigenaar van de horecagelegenheid, waarna zij besloot de gevel te rammen. De vrouw is aangehouden ter zake rijden onder invloed. Zij blies op het bureau 345 ug/l. De eigenaar van de zaak besloot geen aangifte te doen.

Babbeltruc Leiden
Op zaterdagavond, 8 januari, omstreeks 19.30 uur, zijn twee bejaarde vrouwen het slachtoffer geworden van de zogenaamde babbeltruc. Feit vond plaats in een woning aan de Van Heussenstraat. Eén van de vrouwen was op bezoek. Zij verliet even de woning van haar gastvrouw en liet de voordeur openstaan In die tijd kwamen twee jongens binnen en staken een heel verhaal af over Jantje Beton. Kort hierna verlieten zij de woning. Toen bemerkten de vrouwen dat hun portemonnaies gestolen waren Beiden vrouwen hebben aangifte gedaan.

Inklimming Leiden
Een woning aan het Noordeinde is zaterdagavond, 8 januari, bezocht door inbreker(s). De woning werd betreden via een brandtrap aan de achterzijde van de woning. Daarna kon via een dakraam de woning worden betreden. De woning werd doorzocht en een aanzienlijk geldbedrag werd ontvreemd. Ook in woningen aan de Boommarkt, Mooi Japiksteeg en Lange Mare is op dezelfde wijze (geprobeerd) in te breken.

Aanrijding onder invloed Leiden
In de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 00.00 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden op de Willem de Zwijgerlaan. De auto was door nog onbekende oorzaak in de middenberm terechtgekomen. Ter plaatse trof de politie twee personen aan, die niet wilden vertellen wie de bestuurder was geweest. Daarop werden de twee mannen aangehouden. Eén van hen, een 53-jarige Leidenaar, werd daarop zeer agressief en begon te slaan en te trappen tegen de politie. De man werd in de boeien geslagen en werd afgevoerd naar het bureau. Ook de andere man, een 50-jarige Leidenaar, kwam naar het bureau. Na onderzoek bleek de 53-jarige man de bestuurder te zijn geweest. Hij blies op het bureau 765 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 9 uur, zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal ter zake rijden onder invloed en verzet.

Brand Chinees Leiden
Vanochtend, 10 januari, omstreeks 06.50 uur kwam de melding binnen dat er brand zou zijn bij de chinees aan het Vijf Meiplein te Leiden. Zeven voertuigen van de politie, een ambulance, de milieudienst en de technische recherche kwamen ter plaatse. Brandweer was ook ter plaatse en was bezig de brand te bestrijden. De bewoners van bovenliggende flats moesten geëvacueerd worden. In totaal werden 8 personen elders ondergebracht. Naastgelegen panden ondervonden veel rookschade. Over de oorzaak van de brand is nog niets te melden. De politie stelt een onderzoek in.

Aanrijding met Alphen aan den Rijn
Vond plaats in de avond van 7 januari jl. op de kruising Edelsteensingel - Pres. Kennedylaan. De bestuurder van een personenauto verleende geen voorrang aan een 55-jarige Alphense fietster. De man had alcohol gebruikt. Hij blies op het bureau 305 ug/l. Vrouw raakte gewond: zware hersenschudding, schedelbasisfractuur en breuken in scheenbeen, kuitbeen, enkel en sleutelbeen. Zij is afgevoerd naar het LUMC.

Auto over de kop Zwammerdam
Afgelopen zondagmiddag, 9 januari, kreeg de politie een melding binnen dat een auto over de kop gegaan was op de rotonde Oostkanaalweg - Nieuwkoopseweg. De bestuurster van de auto, een 75-jarige inwoonster van Venhuizen raakte verbindt door de laagstaande zon, nam de bocht te ruim en reed tegen de betonnen geleiders aan. De bestuurster kwam met de schrik vrij en een 80-jarige passagiere had wat schaafwonden. Voor controle is zij naar het EZL vervoerd.

Auto van de weg Rijnsaterwoude
Vrijdagavond 7 januari ontstond rond 19.00 uur een ongeval op de Provinciale weg N207 onder Rijnsaterwoude. Een 30-jarige automobiliste uit Alphen aan den Rijn, reed met haar auto in de richting van de Haarlemmermeer. In een flauwe bocht dacht zij dat een tegenligger zich op haar weghelft bevond. Zij maakte daarop een stuurbeweging waarna haar auto in een slip en van de weg raakte. Na een boom geraakt te hebben kwam de auto op z'n kop in een greppel tot stilstand. De Alphense is met een hoofdwond overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Met slok op met auto het water in Rijnsaterwoude Zaterdagmorgen 8 januari, kort na middernacht, raakte op de Herenweg een 37-jarige automobilist uit Rijnsaterwoude met zijn auto van de weg en belandde in het water. De bestuurder kon op eigen kracht op het droge komen. De politie constateerde drankgebruik bij de man. Een ademanalyse kwam tot een promillage van 1.26. Volgens de man moest hij op de Herenweg krachtig remmen voor een overstekend dier en gleed daardoor van de weg af.

Inbraak woning Hazerswoude-Rijndijk
In de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 januari werd ingebroken in een woning aan de Brederodestraat. Met grof geweld werd een achterdeur opengebroken. Uit de woning wordt een videorecorder vermist.

Bromfietser door gladheid onderuit Leiderdorp
Zondagmorgen 9 januari rond 10.00 uur ging een 33-jarige Leiderdorpse met haar bromfiets op de kruising Pinksterbloem met de Splinterlaan door opvriezing van het wegdek onderuit. Daarbij liep zij een pijnlijke heup op. Zij is overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Identiteit slachtoffers dodelijk ongeval Provinciale weg N207 Rijnsaterwoude De politie is bekend met de identiteit van de twee inzittenden van de auto die zondagavond 9 januari op de Provinciale weg N207 in een flauwe bocht van de Provinciale weg N207 dodelijk verongelukten. Het gaat hier om twee inwoners van Uitgeest, een 26-jarige vrouw en een 41-jarige man. De man was de bestuurder van de auto. Naar de oorzaak van het ongeval wordt nog een onderzoek ingesteld.

Auto te water Nieuwerkerk
Vrijdag 7 januari jl. vond omstreeks 12.45 uur een ongeval plaats op de Zuidelijke Dwarsweg in Nieuwerkerk. Een 28 jarige man uit Den Haag reed met zijn personenauto de Zuidelijke Dwarsweg op. Hij gaf daarbij volgens getuigen geen voorrang aan een 64 jarige automobilist uit Zevenhuizen die van rechts kwam. Deze automobilist probeerde een aanrijding te voorkomen, week uit en kwam in de sloot terecht. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding met letsel Nieuwerkerk
Een 17 jarige bromfietser uit Nieuwerkerk is zaterdagavond 8 januari gewond geraakt bij een aanrijding op de 1e Tochtweg. De bromfietser reed omstreeks 19.35 uur op de ventweg naast de hoofdrijbaan. Hij reed hierbij tegen een half op de rijbaan, half in de berm geparkeerde auto van een 35 jarige man uit Cappelle aan den IJssel. De bromfietser heeft o.a. beenletsel opgelopen. De bromfiets en auto zijn beiden beschadigd. De bromfiets was niet verzekerd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed Gouda
Een 42-jarige man uit Rotterdam reed vrijdagavond 7 januari 2000 iets voor 21:00 uur op de Burgemeester van Reenensingel tegen een lantaarnpaal aan. De man raakte niet gewond, wel was zijn auto na de klap total-loss. De Rotterdammer bleek onder invloed achter het stuur te zitten; bij de blaastest werd een gehalte van 440 microgram; 1,00 promille, geconstateerd. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Zondagmorgen 9 januari reed een blauwe personenauto bij de Wilhelminastraat tegen een muurtje, maar reed door. De politie werd gewaarschuwd en op de Burgemeester Martensstraat werd de auto tot stilstaan gebracht. De 39-jarige bestuurder uit Gouda bleek onder invloed zijn auto te besturen. 620 microgram; ruim 1.30 promille, was aanleiding de Gouwenaar te arresteren en zijn rijbewijs in te vorderen.

Mishandeld Gouda
Een 22-jarige vrouw uit Gouda heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. De vrouw is zaterdag 8 januari rond 13.00 uur bij een winkelcentrum in de wijk Bloemendaal meerdere malen geslagen door de man met wie zij sinds twee jaar een relatie had. Onder dwang werd zij naar een flatwoning in de Marathonlaan meegenomen. Uiteindelijk wist de vrouw daar te ontsnappen en de politie te waarschuwen. De man is nog niet aangehouden, wel is zijn identiteit bij de politie bekend.

Bemiddeling Gouda
Op de Landluststraat liep zaterdagmiddag 8 januari rond 16.00 uur een ruzie tussen twee buren wat uit de hand. Aanleiding was het feit dat de éne buur haar kerstboom voor de schuurdeur van de buurman had achtergelaten. Na een scheldpartij gingen de twee elkaar met kerstboom en paraplu te lijf. De gewaarschuwde politie heeft de partijen gescheiden en tussen de twee buren bemiddeld.

Jongens zwaar mishandeld Gouda
Zondagmorgen 9 januari rond 06:45 uur brachten drie jongens een vierde jongen bij het politiebureau in Gouda Oost. De drie jongens reden met een auto over de Sportlaan toen zij de vierde jongen uit het Verkennerspad zagen komen strompelen. De 17-jarige jongen uit Rotterdam was zwaar mishandeld. Voor hem is een ambulance gewaarschuwd waarmee hij naar het Groene Hartziekenhuis is overgebracht. Het slachtoffer was naar een discotheek geweest en heeft nog verklaard door onbekenden te zijn meegenomen. Ook verklaarde hij zich zorgen te maken over een vriend. Om 08.15 uur komt de melding dat in een tuin van een woning in de Wilhelmina van Pruisenlaan een jongen staat. De bewoners hebben zich ontfermd over de natte en koude jongen. Ook voor hem wordt een ambulance besteld. Hij gaat met onderkoelingsverschijnselen ook naar het Groene Hartziekenhuis. De 15-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel heeft nog kunnen verklaren dat na een discotheek in Puttershoek te hebben bezocht hij en zijn vriend een lift kregen van een groepje jongens. Op het Verkennerspad zijn de twee in elkaar geslagen. De politie wil graag in contact komen met de drie jongens die het eerste slachtoffer naar de politie hebben gereden. Van hen zijn geen volledige gegevens genoteerd. Het telefoonnummer van de politie in Gouda is (0182) 58 77 77.

Mishandeling Gouda
Zaterdagavond 8 januari omstreeks 20.15 uur vond op de Geerpolderweg een mishandeling plaats. Een 16 jarige man uit Gouda liep in de steeg van de Geerpolderweg in de richting van de Wilhelmina van Pruisenlaan. Toen hij de hoek omliep voelde hij opeens stompen in zijn gezicht en kwam ten val. De onbekende dader ging er op een scooter vandoor. De man heeft een blauw oog, een kapotte onderlip en builen opgelopen. De aanleiding van de klappen is totaal onduidelijk. De politie is op zoek naar getuigen van het voorval.

Identiteit betrokkenen dodelijk ongeval A12 onder Waarder bekend Waarder De politie is bekend met de identiteit van de bij het dodelijk ongeval van zondagavond 9 januari op de A12 onder Waarder. De slachtoffers waren beiden afkomstig uit Utrecht. De 28-jarige man was op slag dood. Zijn 40-jarige schoonvader werd met hoofd-, nek- en rugletsel opgenomen in het Academisch Ziekenhuis te Utrecht en niet zoals gisteren in het persbericht vermeld het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. De veroorzaker van het ongeval was een 24-jarige Duitser. De vrachtwagenchauffeur die de teruggekaatste auto nog raakte was een 30-jarige man uit Capelle aan den IJssel. De politie is nog niet bekend met de volledige toedracht van het ongeval.

Inbraak woning Ouderkerk a/d IJssel
Zaterdag 8 januari werd ingebroken in een woning aan de IJsseldijk Noord. De inbraak vond in de ochtend plaats. De daders forceerden een achterdeur van de woning om binnen te komen. Uit de woning wordt een nog onbekend geldbedrag vermist.

Boom valt op man Bergambacht
Zaterdagmiddag 8 januari vond er een ernstig ongeval plaats op een eiland aan de Zuidbroek. Een 79-jarige inwoner van Bergambacht was daar met zijn twee zoons bomen aan het omzagen. Bij het omzagen van een boom viel deze eerder dan verwacht en kwam terecht op de man. Zwaar gewond is de man overgebracht naar het Dijkzicht Ziekenhuis in Rotterdam. Zijn toestand is kritiek.

Inbraak woning Schoonhoven
Zondagavond 9 januari werd er ingebroken in een woning aan de Lopikerstraat. Een achterdeur van de woning werd geforceerd. Daarna doorzochten de inbrekers de woning. Op dit moment is nog niet bekend wat er uit de woning is weggenomen.

Noot voor de redactie /

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie