Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gastgezinnen gezocht voor buitenlandse scholieren

Datum nieuwsfeit: 10-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

TRAVEL ACTIVE

Gastgezinnen gezocht voor buitenlandse scholieren

Het is een langgekoesterde droom van de zeventienjarige Daniel Rolla uit Brazilië om in Nederland te wonen en te studeren. 'Ik wil graag meer weten van de Nederlandse gebruiken en gewoontes die zo verschillend zijn van de Braziliaanse cultuur. Het lijkt me heel boeiend om een andere kijk op de wereld te krijgen', aldus Daniel. Samen met tientallen andere buitenlandse studenten komt hij in januari 2000 met de hulp van uitwisselingsorganisatie Travel Active naar Nederland om hier tijdelijk naar school te gaan. Naast Brazilië komen de studenten o.a. uit Australië, Amerika en België. Om deze buitenlandse studenten de kans te geven Nederland te ontdekken, is Travel Active hard op zoek naar gastvrije gezinnen die deze jongeren tijdelijk een plekje in hun huis en in hun hart willen geven.

Daniel Rolla woont momenteel met zijn familie in Belo Horizonte in Brazilië. Daniel: 'Ik wil graag meer van de wereld zien en vind het belangrijk om een andere taal en andere cultuur te leren kennen. Ik heb al veel enthousiaste verhalen gehoord over Nederland en kan bijna niet wachten om het allemaal met eigen ogen te zien.' In Nederland zal hij volledig meedraaien met het dagelijks leven van het gastgezin waar hij tijdelijk mag gaan wonen. Overdag gaat hij naar de middelbare school en leert hij spelenderwijs de Nederlandse taal. Daniel houdt van sporten, dansen en uitgaan, is flexibel en gaat makkelijk met mensen om.

Een andere cultuur over de vloer krijgen, is een bijzondere ervaring. Niet alleen leren gastgezinnen van heel dichtbij meer over de gebruiken en gewoontes van een ander land, ze leren tegelijkertijd ook veel over de Nederlandse cultuur. Door een jongere in huis te hebben die zich kan verwonderen over onze typische gewoontes, wordt de kijk op de Nederlandse cultuur voorgoed veranderd. Vanzelfsprekend staan de gezinnen er niet alleen voor en krijgen ze steun van Travel Active. Van het begin tot het einde van de uitwisseling hebben de gezinnen én de buitenlandse studenten een persoonlijke begeleider die voor hen klaar staat bij vragen en problemen. Daarnaast organiseert de uitwisselingsorganisatie diverse leuke excursies. Ook stelt Travel Active voor iedere student een fiets ter beschikking, zodat hij of zij zich kan verplaatsen op een oer-Hollandse manier. Het is tenslotte de bedoeling dat de buitenlandse jongeren zoveel mogelijk leven als hun Nederlandse leeftijdgenoten!

Travel Active is Nederlands grootste uitwisselingsorganisatie met internationale werk-, studie- en Au Pair programma's. Travel Active wil zoveel mogelijk jongeren in staat stellen een internationale ervaring op te doen om daarmee begrip te kweken tussen de verschillende culturen in de wereld. De organisatie bestaat al meer dan tien jaar en heeft in die tijd al zo'n 25.000 jongeren geholpen bij hun buitenlandse avontuur.

Gezinnen die geheel vrijblijvend meer informatie willen ontvangen, kunnen contact opnemen met Travel Active, telefoonnummer: 0478 - 551 900.

////////////////////////////////

E I N D E P E R S B E R I C H T

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie