Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

MD-Co ontvangt 3,75 miljoen Euro voor Europese expansie

Datum nieuwsfeit: 10-01-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

MD-Co ontvangt 3,75 miljoen euro risicodragend kapitaal om haar Europese expansie te financieren

Brussel, 10 januari 2000 - MD-Co, Europese leider in softwareoplossingen voor mobiele datacommunicatie, maakt bekend dat ze 3,75 miljoen euro aan 'werkkapitaal' heeft ontvangen, voor het grootste deel van de Italiaanse participatiemaatschappij M B Ventures.

Alexandre Melin, CEO bij MD-Co licht toe: " MD-Co gaat een reeks nieuwe open platformen lanceren die 'ingeplugd' kunnen worden in iedere ERP-oplossing binnen verschillende sectoren. MD-Co richt zich momenteel vooral op de Europese markt. Profiterend van de toegenomen vraag naar mobiele datacommunicatie biedt onze onderneming via lokale partners draadloze softwareoplossingen aan."

M B Ventures heeft erin toegestemd om het kapitaal van MD-Co te verhogen zodat de firma haar Europese werkzaamheden verder kan uitbreiden. MD-Co opende dit jaar reeds kantoren in Parijs en Berlijn en wil verder uitbreiden om op de explosieve groei van de draadloze datacommunicatiemarkt te kunnen anticiperen. European Technology Ventures (Frankrijk), Alta Berkeley (US/UK), BMP (Duitsland), European Venture Partners (UK), KBC (België) en GIMV (België) investeerden reeds in MD-Co. Via deze investering treedt het Italiaans risicodragend kapitaalsfonds M B Ventures toe tot de groep aandeelhouders van MD-Co die strategische posities innemen in de snel veranderende softwaremarkt voor mobiele datacommunicatie.

David Kuller van M B Ventures: " Wij verheugen ons op een participatie in een bedrijf met zulk groot potentieel. Italië is één van de snelst groeiende afzetgebieden voor mobiele communicatie. MD-Co kan hier een belangrijke positie innemen."

Volgens Gareth Owen, bedrijfsanalist voor Dataquest's Mobile Communications Services en Europees Infrastructuurbeleid "verovert ingebouwde intelligentie de markt voor korte data/messaging applicaties, zowel van particulier naar particulier, als van particulier naar toestel en van toestel naar toestel. Het efficiënt ophalen van data van op draagbare toestellen wordt voor vele firma's een fundamentele vereiste om te kunnen concurreren."

Momenteel biedt de transportsector het grootste potentieel voor mobiele satellietdata. Dankzij de integratie van draadloze en GPS applicaties zal de op internet gebaseerde satelliet tracking en monitoring services sector blijven groeien. Van o.a. de overheidssector en het leger wordt verwacht dat ze grote gebruikers worden van personal messaging services. Personal messaging zou in vele landen 'booming' kunnen worden en zo deze vraag ook sterk kunnen stimuleren.

"In vergelijking met andere marktsegmenten, zal de groei van het aantal hogesnelheidsdata terminals beperkt blijven. Het dataverkeer via deze terminals zal echter wel toenemen, dankzij een lagere kostprijs van de 'airtime' en nieuwe toepassingen. De juiste applicaties ontwikkelen wordt in deze markt de sleutel tot succes," aldus nog Gareth Owen van Dataquest.

Over MD-Co
MD-Co, opgericht in 1997, is gespecialiseerd in het ontwerp, de ontwikkeling en de marketing van producten en oplossingen voor mobiele datacommunicatie. Het bedrijf heeft overeenkomsten met systeemintegratoren in heel Europa en is een van de leidinggevende bedrijven in deze sterk groeiende markt. MD-Co's productaanbod wordt verdeeld via Independent Software Vendors (ISV's) en VAR's. Bedrijven met een eigen IT-afdeling maken eveneens gebruik van MD-Co's oplossingen voor draadloze datacommunicatie, die ze naadloos kunnen integreren met de bestaande IT-infrastructuur. Dankzij haar open platformarchitectuur kan MD-Co de meest geschikte ondersteuning bieden bij de overgang van een aanwezige communicatie infrastructuur naar een nieuwe communicatie oplossing. Verder biedt MD-Co een brede waaier aan diensten waarmee men de snelheid bij de ontwikkeling en de integratie van mobiele applicaties kan opdrijven. MD-Co is actief in uiteenlopende bedrijfssectoren, zoals transport, field service, de overheidssector en openbare diensten. Voor meer informatie: www.md-co.com

PERSCONTACT:
Hinke de Koning Communicatie
Tel: +31 (0) 187 - 470 233
E-mail: (pers@dekoningcom.nl)
www.dekoningcom.nl

Hinke de Koning Communicatie
Postbus 210
3240 AE Middelharnis
Phone: + 31 (0) 187 470 233
Fax: + 31 (0) 187 470 230
E-mail: (henri@dekoningcom.nl)
www.dekoningcommunicatie.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie