Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderhoud kademuren bij havens en vlieten Maassluis

Datum nieuwsfeit: 10-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Maassluis

Persbericht

Kenmerk: MO010
Datum: 10 januari 2000

Onderhoud kademuren

Het Ingenieursbureau Havenwerken van de gemeente Rotterdam heeft in opdracht van de gemeente Maassluis een visuele inspectie uitgevoerd van de kademuren langs de Buitenhaven, de Binnenhaven en de vlieten. Het vergaren van informatie over de staat van onderhoud van deze kademuren is noodzakelijk om een meerjarig onderhoudsplan op te kunnen stellen. De kosten voor herstel en onderhoud van de kademuren zijn in het rapport begroot.

Het in orde brengen en houden van de kademuren is van groot belang omdat de gemeente Maassluis als eigenaar en beheerder juridisch de verplichting heeft deze openbare voorzieningen in goede staat te houden. Rekening houdend met de door het Ingenieursbureau geadviseerde herstelvolgorde is een schema gemaakt waarbij de noodzakelijke investeringen over een aantal jaren is verspreid. In de voorjaarsnota ten behoeve van de begroting 2001 zal een voorstel worden opgenomen om in het investeringsprogramma rekening te houden met de kosten die voor herstel en onderhoud van de kademuren gemaakt zullen moeten worden.
Hoewel het Ingenieursbureau Havenwerken zich heeft beperkt tot het inspecteren van de kademuren van de gemeente Maassluis, zijn er ook opmerkingen gemaakt over de slechte staat van sommige particuliere damwanden. De particuliere eigenaren die zelf walkanten of kademuren in beheer en eigendom hebben, maar waarvan bekend is dat deze in slechte staat verkeren, zullen schriftelijk worden verzocht hier aandacht aan te besteden.

Laatste wijziging: 11 January 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie