Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bijeenkomst milieuvergunning Van Heyghen Recycling Gent

Datum nieuwsfeit: 11-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Gent

I n f o r m a t i e v e r g a d e r i n g
m i l i e u v e r g u n n i n g s a a n v r a a g N V V a n H e y g h e n R e c y c l i n g

Op dinsdag 11 januari 2000 om 19.30 uur organiseert de Stad Gent een informatievergadering met betrekking tot de milieuvergunningsaanvraag klasse 1 ingediend door de nv VAN HEYGHEN RECYCLING gelegen te 9000 Gent, Scheepzatestraat 9.

Het voorwerp van de aanvraag betreft het hernieuwen van de vergunning voor de bestaande schrootwerf met als activiteiten het stockeren en verwerken van diverse schrootkwaliteiten door te scharen, persen, knippen, snijbranden en te breken, evenals het slopen van schepen, wagons, machines en installaties.

Het terrein bevindt zich in de Gentse kanaalzone op de rechteroever van het kanaal Gent-Terneuzen, aan het begin van het Grootdok. Het heeft een oppervlakte van 7,3 ha.

Voor de aanvraag werd een verplicht milieueffectrapport (MER) bijgevoegd naar aanleiding van het verder exploiteren van een schrootopslag met capaciteit van 150 000 ton, conform het besluit van de Vlaamse regering van 23/03/1989 houdende organisatie van milieueffectbeoordeling van bepaalde categorieën van hinderlijke inrichtingen (opslag van schroot, met inbegrip van voertuigwrakken of afgedankte voertuigen, met een opslagcapaciteit van meer dan 2 000 voertuigen of meer dan 2 000 ton schroot).

Op de informatievergadering zal de aanvrager nadere uitleg verschaffen omtrent het voorwerp van de aanvraag en de inhoud van het milieueffectrapport. Nadien krijgen de aanwezigen de gelegenheid om vragen en opmerkingen te richten aan het panel, dat naast de exploitant ook een vertegenwoordiging van het stadsbestuur en de coördinatoren van het MER-rapport zal omvatten.

Het stadsbestuur nodigt alle geïnteresseerden uit op deze informatievergadering, die doorgaat in de trouwzaal van het dienstencentrum Gentbrugge (1e verdieping), Braemkasteelstraat 41 te
9050 Gent (Gentbrugge).

Tevens wordt de bevolking erop attent gemaakt dat bezwaarschriften met betrekking tot deze vergunningsaanvraag uiterlijk op 22 januari 2000 het stadsbestuur moeten bereiken.

De aanvraag met het milieueffectrapport ligt ter inzage op de Dienst Leefmilieu en Natuurontwikkeling, Braemkasteelstraat 41 te 9050 Gent-Gentbrugge, van 24 december 1999 tot en met 22 januari 2000, elke werkdag van 8 tot 13 uur en woensdagnamiddag van 14 tot 18.30 uur.

Informatie

Dienst Leefmilieu en Natuurontwikkeling, Braemkasteelstraat 41, 9050 Gent-Gentbrugge, tel. (09)239 43 11, fax (09)239 43 90, e-mail (leefmilieu@gent.be).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie