Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

IBM benoemt CTG tot Tivoli Reseller

Datum nieuwsfeit: 11-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
IBM Nederland

Vijfde Business Partner voor Tivoli

IBM benoemt CTG tot Tivoli Reseller

Amsterdam, - Op 11 januari jl. hebben IBM en CTG hun handtekening gezet onder een Business Partner-overeenkomst die verkoop, advisering en implementatie van de gehele Tivoli-productenset beslaat. Daarmee is CTG de vijfde Tivoli Reseller in Nederland. CTG gaat zich met name richten op internationaal georiënteerde, middelgrote bedrijven met 3000 à 4000 werknemers. In dat segment is volgens IBM-marktonderzoek grote belangstelling aanwezig voor ondernemingsbrede IT-beheertechnologie zoals van Tivoli.

De benoeming van CTG tot Tivoli Reseller is het resultaat van IBM's duidelijke keuze om meer partners te betrekken in het verkoop- en implementatieproces ten behoeve van Tivoli. Vooral in de markt direct onder IBM's large accounts is een enorm verkooppotentieel voor Tivoli aanwezig, dat IBM niet langer alleen wil en kan afdekken. CTG, met zijn internationale netwerk, speelt juist in dat segment een belangrijke rol. IBM koos overigens niet alleen voor CTG vanwege zijn marktomvang, maar ook vanwege de brede kennis en kunde die het bedrijf in huis heeft. Bovendien is de onderneming van oudsher 'blauw' gekleurd.

CTG wordt directe partner van IBM en begint na ondertekening meteen met het zware certificeringsproces. Hoewel IBM er nu voor kiest meer Tivoli-partners aan te stellen, blijft de lat nog steeds zeer hoog liggen: een Tivoli Reseller dient te beschikken over ten minste drie gecertificeerde technici en twee gecertificeerde sales. De verwachting is dat CTG in het eerste jaar van de overeenkomst direct enkele tot de verbeelding sprekende projecten kan binnenhalen. De samenwerking tussen CTG en Tivoli zal afhankelijk van de situatie vooral komen te liggen op het gebied van salestrajecten en, in mindere mate, consultancy. Implementaties zal CTG primair zelfstandig uitvoeren.

CTG werd in 1966 opgericht in Buffalo (N.Y.) in de Verenigde Staten. CTG heeft in de jaren zeventig door vele overnames een aanzienlijke groei doorgemaakt. Inmiddels telt CTG meer dan 6000 medewerkers, verspreid over 55 Europese en Amerikaanse kantoren. Hierdoor behoort de onderneming tot de grootste die zich gespecialiseerd hebben in het bieden van wereldwijde IT-services. In Europa is CTG met meer dan 1200 mensen actief in Nederland, België, Luxemburg en Engeland.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie