Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Zaanstad treedt op tegen illegaal gedumpt afval

Datum nieuwsfeit: 11-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zaanstad

Gemeente treedt op tegen illegaal gedumpt afval

Het afgelopen jaar heeft de afdeling Handhaving van de Dienst Stadsontwikkeling, Milieu en Beheer 60 caravans/aanhangwagens van de openbare weg verwijderd. Eigenaren mogen hun caravans niet langer dan drie dagen op de openbare weg parkeren. Wie zijn bezit langer laat staan, loopt de kans op verwijdering door de afdeling Handhaving. In 1999 werden niet minder dan 300 cravans/aanhangwagens langs de weg aangetroffen die daar te lang stonden. Bij constatering van de overtreding gaat Handhaving niet onmiddellijk tot verwijdering over. Door middel van een sticker krijgen de eigenaren een waarschuwing. De eigenaren worden in de gelegenheid gesteld om zelf een andere plaats te zoeken. Wie daaraan geen gehoor geeft ziet zijn aanhangwagen of caravan verdwijnen. De stickeractie heeft succes, want 240 eigenaren haalden hun bezit weg.

Afval
Honderd gulden boete kregen zes inwoners uit Oostzaan opgelegd omdat zij hun huisvuil kwamen dumpen in Poelenburg. De reinigingspolitie van de DSMB constateerde deze illegale dumpingen een schreef een proces verbaal uit. De gemeente wil door extra surveillance het illegaal dumpen van huisvuil in Poelenburg tegen gaan.

De politie Zaanstreek/Waterland en de reinigingspolitie DSMB zijn erin geslaagd om degene te achterhalen die een stevige partij bedrijfsafval heeft gedumpt op de Kalverringdijk. De overtreder kreeg niet alleen een procesverbaal, maar draait ook op voor de kosten van het verwijderen van het bedrijfsafval: f 500,--

Zaanstad, 11 januari 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie