Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Particuliere woningverbetering in wijkgebieden Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 11-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Particuliere woningverbetering in wijkaanpakgebieden

(11-1) Alleen woningen die door de gemeente in een bepaald wijkaanpakgebied zijn aangewezen, komen in aanmerking voor subsidie particuliere woning-verbetering. Een voorstel van deze strekking legt het College van B. en W. voor aan de Gemeenteraad. Met deze zogenaamde actieve particuliere woningverbetering wordt een betere afstemming met het wijkaanpakbeleid bereikt.

De passieve woningverbetering, waarbij woningeigenaren zelf het initiatief moeten nemen om subsidie aan te vragen, is met ingang van 1 januari 2000 afgeschaft. Voor reeds toegewezen projecten woningverbetering is voor de periode 2000 - 2004 fl. 50 miljoen beschikbaar.

Het aanwijzen van actieve projecten gebeurt door de Gemeenteraad in overleg met deelgemeenten en stuurgroepen in de wijkaanpakgebieden. De subsidiepercentages varieren van 55% (eigenaar-bewoner) tot 65% (eigenaar-verhuurders) van de verbeterkosten. De gemiddelde bijdrage per woning zal uitkomen op fl. 33.000.

De Gemeenteraad behandelt het voorstel op 27 januari.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie