Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincie Utrecht geeft groen licht voor bebouwing Nimmerdor

Datum nieuwsfeit: 11-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
11 januari 2000

GROEN LICHT VOOR BEBOUWING NIMMERDOR

De provincie geeft in principe toestemming voor woningbouw op het terrein van sportpark Nimmerdor in Amersfoort. Hiervoor was een lange, zogeheten 'afwijkingsprocedure' nodig, omdat het gebied net buiten de grens valt waarbinnen volgens het provinciale Streekplan gebouwd mag worden.

In het Streekplan was sportpark Nimmerdor vanwege de geringe omvang gevoegd bij het aangrenzende landelijk gebied. Hierdoor kreeg het de aanduiding 'bos', terwijl het gewoonweg een sportpark betreft. Bovendien ligt Nimmerdor niet in een groene bufferzone die moet voorkomen dat Amersfoort vergroeit met omliggend stedelijk gebied.

Daarom waren er geen principiële redenen om gedeeltelijke bebouwing van het sportpark af te keuren. Om af te kunnen wijken van het Streekplan was echter wel de bewerkelijke afwijkingsprocedure nodig. Deze is nu doorlopen, waarbij uiteindelijk alle betrokken instanties akkoord gaan met de bebouwing. De gemeente kan nu aan de slag met een bestemmingsplan, dat ook weer door de provincie moet worden goedgekeurd.

Op Nimmerdor wordt de bouw mogelijk van 46 eengezinswoningen en een kleinschalige meergezinswoning. De bebouwing wordt afgestemd op het karakter van de naastgelegen woonwijk Leusderkwartier. (Voor informatie: Christiaan Bonebakker, (actueel@prvutr.nl) 030 - 258 33 25)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie