Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe vaargidsen impuls voor waterrecreatie

Datum nieuwsfeit: 11-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 11 JANUARI 2000

'Varen door het hart van Holland' en 'Toervaren tussen Maas en Schelde'
Nieuwe vaargidsen impuls voor waterrecreatie

Eerste exemplaren van de gidsen Varen door het Hart van Holland en de Toeristische Vaargids, toervaren tussen Maas en Schelde werden bij het begin van de Vakantiebeurs op het Lekker weg in eigen land paviljoen aangeboden aan mevrouw H.L. Blok, voorzitter van de Stichting Recreatietoervaart Nederland (SRN). Beide gidsen zijn met name bedoeld voor Nederlanders die niet of nauwelijks bekend zijn met waterrecreatie.

De gidsen werden aangeboden door drs. F.L.J.M. Jansen, directeur van Toerisme & Recreatie AVN en Arthur van Disseldorp, directeur van het Brabants Bureau voor Toerisme.

Trossen los in Nederland

Onderdeel van het project is een nieuwe bewegwijzering door middel van informatiepanelen nabij passanten-aanlegplaatsen. Met pictogrammen wordt bruikbare -toeristische- informatie gegeven. Onder de slogan `Trossen los in Nederland' wordt het project Nederland Waterland gepromoot. VVV Friese meren, Groningen, Gewest Kop van Noord-Holland, Noord Brabant, Limburg en Vlaanderen participeren in het project Nederland Waterland.

Het project is geïnitieerd door Toerisme & Recreatie AVN, het Zuid-Hollands Bureau voor Toerisme, HISWA, ANWB, SRN en het Groene-Hart team.

Varen door het Hart van Holland

Het boekje Varen door het Hart van Holland bevat zeven vaarroutes die samen een route van 145 km vormen. Daarnaast bevat het boekje veel informatie over onder meer bezienswaardigheden, nuttige adressen, openbaar vervoer en restaurants. Varen door het Hart van Holland telt 160 pagina's en is ook uitgegeven in het Duits. De gids kost ƒ 19,95.

Toeristische Vaargids, toervaren tussen Maas en Schelde

Alle belangrijke informatie over varen in het waterrijke gebied tussen Maas en Schelde is verzameld in deze nieuwe vaargids. De gids telt 200 pagina's in kleur en is geschikt voor zowel de beginnende als de ervaren toervaarder. Naast gedetailleerde deelkaarten en de beschrijving van de (historie) van de gebieden is ook andere bruikbare informatie opgenomen waaronder bedieningstijden van bruggen en sluizen, de vaardiepte en doorvaarthoogte.

De vaargids kost ƒ 45,00 en is net als 'Varen door het Hart van Holland' verkrijgbaar bij het merendeel van de VVV- en ANWB-kantoren, diverse consumentenbeurzen en watersportwinkels.

NOOT VOOR DE REDACTIE,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie