Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 12-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 13-01-2000

Persbericht 12 januari 2000 (2)/

Berichten uit de regio

Eindhoven: Ongeval
Woensdag heeft rond 12.45 uur een ongeval plaatsgevonden bij de kruising van de John F. Kennedylaan met De Wielen. Een 58-jarige automobilist uit Drachten verleende geen voorrang aan een 65-jarige Eindhovense automobilist. Komend vanuit de Vincent van de Heuvellaan sloeg de Drachtenaar linksaf de Kennedylaan op richting Onze Lieve Vrouwestraat. Hierbij negeerde hij een rood stoplicht. Een Eindhovenaar die vanuit De Wielen groen licht had, botste tegen de auto van de man uit Drachten die vervolgens over de kop ging. De bestuurder uit Drachten had snijwondjes aan zijn vingers. De man uit Eindhoven is met een hoofdwond opgenomen in het Diaconessenhuis.

Eindhoven: Beroving
In de nacht van dinsdag op woensdag is tussen 1.00 en 1.30 uur op de Stratumsedijk een 30-jarige Eindhovenaar beroofd. De man wilde in zijn auto stappen op een aan de Stratumsedijk liggend parkeerterrein. Hierbij werd hij aangesproken door een man die hem tussen het geopende portier en de auto klemzette. Onder bedreiging van een mes moest het slachtoffer zijn portemonnee afgeven. De dader verdween met een buit van fl. 300,-, enkele pasjes en identiteitsbewijzen in de richting van Stratum.

Eindhoven: mishandeling
Op woensdag om 14.20 uur zijn aan de Oirschotsedijk 6 mannen, in de leeftijd van 15 tot 36 jaar, aangehouden voor mishandeling. In het opvangcentrum waar deze mannen verblijven ontstond een meningsverschil met een 21-jarige medebewoner. De ruzie ging over een theepotje. De mannen hebben het slachtoffer in elkaar geslagen en met een mes bedreigd. De mannen zijn aangehouden en ingesloten op het hoofdbureau voor onderzoek. Het slachtoffer moest voor een hoofdwond in het ziekenhuis behandeld worden.

Maarheeze: Drugshandelaar aangehouden
Woensdag is rond 11.50 uur op de Brink een 19-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats aangehouden. Naar aanleiding van een tip ging de politie naar het winkelcentrum aan de Brink. Bij aanhouding had hij 36 cachets cocaïne in zijn bezit. De man is ingesloten in het hoofdbureau voor onderzoek. De verdovende middelen zijn in beslag genomen.

Reusel: Verkeerscontrole
Woensdagmorgen zijn bij een verkeerscontrole aan de Turnhoutseweg in Reusel 37 voertuigen gecontroleerd. Tegen 3 van de bestuurders werd proces verbaal opgemaakt: tegen 2 omdat de voertuigen niet verzekerd waren en één voertuig was niet APK gekeurd.

Aarle Rixtel: Bromfietscontrole
Woensdagmiddag is door de politie op de Havenweg in Aarle Rixtel een bromfietscontrole gehouden. Er werden acht bromfietsers bekeurd omdat hun voertuigen een te hoog vermogen hadden. Voor een bromfietser kwam dat op een boete van f. 240,- te staan. Zijn vehikel had en vermogen van 1,7 kilowatt.

Veldhoven: Verkeerscontrole
Woensdag zijn er tussen 08.30 uur en 15.00 uur in Veldhoven op de Run, de Provincialeweg en de Locht verkeerscontroles gehouden. Er werden 43 bekeuringen uitgeschreven onder meer voor snelheidsovertredingen (23), niet dragen autogordel (3), auto niet APK gekeurd (3) uitlaat niet in orde (1) geen helm (1) verkeerd parkeren (11) en het rijden over het verdrijvingvlak (1).

Bakel: Verkeersongeval
Een 49-jarige vrouw uit Asten raakte woensdagmiddag rond 16.30 uur gewond bij een verkeersongeval op de kruising Mathijseind, Beemd en Nuijeneind. Een 41-jarige Gemertse bestuurder van een bestelauto met aanhanger die van het Mathijseind wilde oversteken naar het Nuijeneind verleende geen voorrang aan een 55-jarige automobilist uit Asten. Door de botsing ging de auto van de man uit Asten over de kop. De 49-jarige vrouw uit Asten die in die auto zat is met nog onbekend letsel naar het Elkerliek ziekenhuis gebracht.

Helmond: Aanranding
Een 20-jarige vrouw uit Deurne is woensdagmiddag rond 15.30 uur op de Deltaweg op het perron van het station aangerand door een jongetje van 11 jaar. Hij was met een ander jongetje op het station. Toen de vrouw hem passeerde betastte hij de vrouw onzedelijk. Toen zij zich verweerde probeerde de knaap de rugzak van het slachtoffer te stelen. De vrouw verweerde zich waarop de twee er van door gingen. Korte tijd later werden de twee door de politie bij het station aangehouden. Ze werden door de vrouw herkend. De dader bleek een 11-jarig jongetje uit Helmond. De politie heeft de verzorgers van de twee in kennis gesteld. Morgen wordt een nader onderzoek gedaan omdat zij mogelijk nog een andere vrouw hebben lastig gevallen.

Deurne, Asten en Someren: Snelheidscontroles
Op de Boerenkamplaan in Someren is woensdagmorgen tussen 8.00 uur en 9.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 228 voertuigen gecontroleerd waarvan er 4 een bekeuringen kregen. De snelste reed 74 km/u i.p.v. 50 km/u.
In Deurne werd tussen 10.00 uur en 11.45 uur gecontroleerd op de Helmondsingel. Daar gingen 19 van de 1371 gecontroleerde automobilisten in de fout. Snelste 103 i.p.v. 80 km/u. In Asten werd tussen 13.00 uur en 14.45 uur op Voordeldonk gecontroleerd. Dertien van de 139 gecontroleerde voertuigen reden te snel. De snelste reed 75 km/u i.p.v. 50 km/u.

Budel Schoot: Hennepkwekerij
Woensdagmiddag om 15.30 uur heeft de politie van Cranendonck in een woning aan het Poelpad in Budel Schoot een hennepkwekerij ontmanteld. De bewoner, een 40-jarige inwoner van Budel Schoot had op de zolder van de woning een hennepkwekerij ingericht met 200 planten. Tegen de bewoner is op het politiebureau proces-verbaal opgemaakt. De planten en de materialen van de kwekerij zijn inbeslaggenomen en worden vernietigd.

Geldrop: Vuurwapens bij huiszoeking aangetroffen Woensdagmorgen om 08.00 uur is in zijn woning in Geldrop een 33-jarige man aangehouden. De politie vond tijdens een onderzoek in de woning van de man een ongeladen antitankwapen van Joegoslavische makelij, 3 pistolen, 1 revolver, een Flobert geweer en enkele honderden stuks munitie en onderdelen van wapens en munitie. De man had naar zijn zeggen een verzameling aangelegd. De wapens had hij onder meer in België gekocht en gekregen via vrienden in Kroatië. De wapens en munitie zijn inbeslaggenomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Diefstal auto
Op het Eindje is woensdag overdag een zwarte BMW 524 TD autom. met het kenteken
ZF-VS-10 gestolen.

De Rips: Inbraak
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in pand van een sportclub aan de Blaarpeelweg. De inbrekers forceerden een toegangshek en vernielden een ruit en kozijn. Binnen viel niets te halen zodat de inbrekers zonder buit zijn vertrokken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie