Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 12-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 13-01-2000

Persbericht 12 januari 2000 (2)/

Berichten uit de regio

Eindhoven: Ongeval
Woensdag heeft rond 12.45 uur een ongeval plaatsgevonden bij de kruising van de John F. Kennedylaan met De Wielen. Een 58-jarige automobilist uit Drachten verleende geen voorrang aan een 65-jarige Eindhovense automobilist. Komend vanuit de Vincent van de Heuvellaan sloeg de Drachtenaar linksaf de Kennedylaan op richting Onze Lieve Vrouwestraat. Hierbij negeerde hij een rood stoplicht. Een Eindhovenaar die vanuit De Wielen groen licht had, botste tegen de auto van de man uit Drachten die vervolgens over de kop ging. De bestuurder uit Drachten had snijwondjes aan zijn vingers. De man uit Eindhoven is met een hoofdwond opgenomen in het Diaconessenhuis.

Eindhoven: Beroving
In de nacht van dinsdag op woensdag is tussen 1.00 en 1.30 uur op de Stratumsedijk een 30-jarige Eindhovenaar beroofd. De man wilde in zijn auto stappen op een aan de Stratumsedijk liggend parkeerterrein. Hierbij werd hij aangesproken door een man die hem tussen het geopende portier en de auto klemzette. Onder bedreiging van een mes moest het slachtoffer zijn portemonnee afgeven. De dader verdween met een buit van fl. 300,-, enkele pasjes en identiteitsbewijzen in de richting van Stratum.

Eindhoven: mishandeling
Op woensdag om 14.20 uur zijn aan de Oirschotsedijk 6 mannen, in de leeftijd van 15 tot 36 jaar, aangehouden voor mishandeling. In het opvangcentrum waar deze mannen verblijven ontstond een meningsverschil met een 21-jarige medebewoner. De ruzie ging over een theepotje. De mannen hebben het slachtoffer in elkaar geslagen en met een mes bedreigd. De mannen zijn aangehouden en ingesloten op het hoofdbureau voor onderzoek. Het slachtoffer moest voor een hoofdwond in het ziekenhuis behandeld worden.

Maarheeze: Drugshandelaar aangehouden
Woensdag is rond 11.50 uur op de Brink een 19-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats aangehouden. Naar aanleiding van een tip ging de politie naar het winkelcentrum aan de Brink. Bij aanhouding had hij 36 cachets cocaïne in zijn bezit. De man is ingesloten in het hoofdbureau voor onderzoek. De verdovende middelen zijn in beslag genomen.

Reusel: Verkeerscontrole
Woensdagmorgen zijn bij een verkeerscontrole aan de Turnhoutseweg in Reusel 37 voertuigen gecontroleerd. Tegen 3 van de bestuurders werd proces verbaal opgemaakt: tegen 2 omdat de voertuigen niet verzekerd waren en één voertuig was niet APK gekeurd.

Aarle Rixtel: Bromfietscontrole
Woensdagmiddag is door de politie op de Havenweg in Aarle Rixtel een bromfietscontrole gehouden. Er werden acht bromfietsers bekeurd omdat hun voertuigen een te hoog vermogen hadden. Voor een bromfietser kwam dat op een boete van f. 240,- te staan. Zijn vehikel had en vermogen van 1,7 kilowatt.

Veldhoven: Verkeerscontrole
Woensdag zijn er tussen 08.30 uur en 15.00 uur in Veldhoven op de Run, de Provincialeweg en de Locht verkeerscontroles gehouden. Er werden 43 bekeuringen uitgeschreven onder meer voor snelheidsovertredingen (23), niet dragen autogordel (3), auto niet APK gekeurd (3) uitlaat niet in orde (1) geen helm (1) verkeerd parkeren (11) en het rijden over het verdrijvingvlak (1).

Bakel: Verkeersongeval
Een 49-jarige vrouw uit Asten raakte woensdagmiddag rond 16.30 uur gewond bij een verkeersongeval op de kruising Mathijseind, Beemd en Nuijeneind. Een 41-jarige Gemertse bestuurder van een bestelauto met aanhanger die van het Mathijseind wilde oversteken naar het Nuijeneind verleende geen voorrang aan een 55-jarige automobilist uit Asten. Door de botsing ging de auto van de man uit Asten over de kop. De 49-jarige vrouw uit Asten die in die auto zat is met nog onbekend letsel naar het Elkerliek ziekenhuis gebracht.

Helmond: Aanranding
Een 20-jarige vrouw uit Deurne is woensdagmiddag rond 15.30 uur op de Deltaweg op het perron van het station aangerand door een jongetje van 11 jaar. Hij was met een ander jongetje op het station. Toen de vrouw hem passeerde betastte hij de vrouw onzedelijk. Toen zij zich verweerde probeerde de knaap de rugzak van het slachtoffer te stelen. De vrouw verweerde zich waarop de twee er van door gingen. Korte tijd later werden de twee door de politie bij het station aangehouden. Ze werden door de vrouw herkend. De dader bleek een 11-jarig jongetje uit Helmond. De politie heeft de verzorgers van de twee in kennis gesteld. Morgen wordt een nader onderzoek gedaan omdat zij mogelijk nog een andere vrouw hebben lastig gevallen.

Deurne, Asten en Someren: Snelheidscontroles
Op de Boerenkamplaan in Someren is woensdagmorgen tussen 8.00 uur en 9.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 228 voertuigen gecontroleerd waarvan er 4 een bekeuringen kregen. De snelste reed 74 km/u i.p.v. 50 km/u.
In Deurne werd tussen 10.00 uur en 11.45 uur gecontroleerd op de Helmondsingel. Daar gingen 19 van de 1371 gecontroleerde automobilisten in de fout. Snelste 103 i.p.v. 80 km/u. In Asten werd tussen 13.00 uur en 14.45 uur op Voordeldonk gecontroleerd. Dertien van de 139 gecontroleerde voertuigen reden te snel. De snelste reed 75 km/u i.p.v. 50 km/u.

Budel Schoot: Hennepkwekerij
Woensdagmiddag om 15.30 uur heeft de politie van Cranendonck in een woning aan het Poelpad in Budel Schoot een hennepkwekerij ontmanteld. De bewoner, een 40-jarige inwoner van Budel Schoot had op de zolder van de woning een hennepkwekerij ingericht met 200 planten. Tegen de bewoner is op het politiebureau proces-verbaal opgemaakt. De planten en de materialen van de kwekerij zijn inbeslaggenomen en worden vernietigd.

Geldrop: Vuurwapens bij huiszoeking aangetroffen Woensdagmorgen om 08.00 uur is in zijn woning in Geldrop een 33-jarige man aangehouden. De politie vond tijdens een onderzoek in de woning van de man een ongeladen antitankwapen van Joegoslavische makelij, 3 pistolen, 1 revolver, een Flobert geweer en enkele honderden stuks munitie en onderdelen van wapens en munitie. De man had naar zijn zeggen een verzameling aangelegd. De wapens had hij onder meer in België gekocht en gekregen via vrienden in Kroatië. De wapens en munitie zijn inbeslaggenomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Diefstal auto
Op het Eindje is woensdag overdag een zwarte BMW 524 TD autom. met het kenteken
ZF-VS-10 gestolen.

De Rips: Inbraak
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in pand van een sportclub aan de Blaarpeelweg. De inbrekers forceerden een toegangshek en vernielden een ruit en kozijn. Binnen viel niets te halen zodat de inbrekers zonder buit zijn vertrokken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...

HamiltonRoche en Cashforce samen sterk in cash flow management
HamiltonRoche en Cashforce kondigen een samenwerking aan op het gebied van cash flow management voor middelgrote en grote bedrijven. Voor...

GSMA: Nederlandse wet voor netneutraliteit botst met EU-verordening
GSMA: Nederlandse wet voor netneutraliteit botst met EU-verordening BRUSSEL -(BUSINESS WIRE)- De GSMA maakt zich ernstige zorgen om de herziene...