Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SP: Van den Ende doet pleegkinderen in de aanbieding

Datum nieuwsfeit: 12-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Den Haag, 12 januari 2000

Televisieproducent Joop van der Ende wil pleegkinderen in de aanbieding doen via de televisie. SP-tweedekamerlid Kant vindt deze voornemens van Van der Ende verwerpelijk en vraagt de betrokken bewindslieden hier een stokje voor te steken.

Kant: "Dit is zoiets als veilen met pleegkinderen. Ik vind dat ethisch verwerpelijk. Ook vanuit de aspecten van bescherming van de kinderen. Het is niet te overzien wat het voor een kind zal betekenen indien er geen enkel gezin reageert. Maar ook voor de aspirant gezinnen is het een emotionele domper als ze worden afgewezen terwijl er eerst een ondeugdelijk appèl op hun medeleven wordt gedaan. Het doet me denken aan de 'kat zoekt huis'-advertenties en ik vind dat dit absoluut niet kan. Pleegkinderen zijn geen asielkatten."

Agnes Kant vindt bovendien dat de overheid verantwoordelijk is voor vermeende tekorten in de pleegzorg. Zij dient er voor te zorgen dat er voldoende middelen zijn voor de pleegzorgvoorziening zodat deze meer wervingskracht kan inzetten. "Dit soort maatschappelijke problemen kun je toch niet overlaten aan Van der Ende", vindt Kant.

Zij heeft de staatssecretarissen van VWS en OCW hierover schriftelijke vragen gesteld.

Inlichtingen: Agnes Kant 06-51262918

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie