Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opnieuw twee verdachten xtc-laboratoria aangehouden

Datum nieuwsfeit: 12-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Brabant-Noord, plaats: 's-Hertogenbosch 12-01-2000

Weer twee verdachten xtc-laboratoria aangehouden/

WEER TWEE VERDACHTEN XTC-PRODUCTIE AANGEHOUDEN
Vanochtend hebben arrestatieteams van de politie een man uit Heeze en een man uit Valkenswaard van hun bed gelicht. Het tweetal wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie en drugsfabricage. De aanhoudingen houden direct verband met het ontmantelen van drugslaboratoria in Den Bosch (op 25 november) en in Geldrop en Baarle-Nassau (op 30 december). Op deze locaties werd toen voor tientallen miljoenen aan grondstoffen, vloeibare xtc en apparatuur aangetroffen. Op 6 januari zijn er al twee andere verdachten in deze zaak aangehouden, terwijl er gisteren ook twee verdachten zijn gearresteerd.

De verdachten die vanochtend in hun woning zijn aangehouden zijn een 36-jarige man uit Heeze en een 27-jarige inwoner van Valkenswaard. Aansluitend is er op 8 adressen (in Heeze, Valkenswaard, Helmond, Bladel en Rotterdam) huiszoeking gedaan. Hierbij is onder meer een geldbedrag van 70.000 gulden en een partij munitie in beslag genomen. Ook werd er conservatoir beslag gelegd op onder andere scooters en Cartier en Rolexhorloges. De 31-jarige echtgenote van de Heezenaar werd vanochtend ook aangehouden omdat zij 100 patronen voor een vuurwapen voorhanden had. Na verhoor zal zij worden heengezonden. Meer dan 50 politiemensen namen vanochtend deel aan van de actie.

De Heezenaar wordt als een van de hoofdverdachten beschouwd. De afgelopen weken zijn er diverse partijen xtc-pillen onderschept en in beslag genomen. De bende was in het hele land actief. De xtc-productie was voornamelijk bestemd voor België, Duitsland en Engeland. Er wordt ook samengewerkt met de autoriteiten in deze landen. De vandaag aangehouden verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de officier van justitie in 's-Hertogenbosch.

Het onderzoek, dat wordt geleid door de Dienst Centrale Recherche van de politie Brabant-Noord, wordt voortgezet en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie