Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Flevoland besluit over bijdrage Flevo Ferries

Datum nieuwsfeit: 12-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Flevoland

PERSBERICHTEN

NUMMER: 2000-001
DATUM: 11 januari 2000

Provinciale Staten besluiten over bijdrage Flevo Ferries

Op woensdag 12 januari a.s vindt een extra gecombineerde vergadering plaats van de commissie Water, Milieu, Verkeer en Vervoer en de commissie Financiën, Zorg en Welzijn en Europa. De vergadering begint om 9.00 uur en wordt gehouden in de kamer van Lelystad in het Provinciehuis te Lelystad aan de Visarenddreef 1. Tijdens de vergadering bespreken de commissies het voorstel van het College van Gedeputeerde Staten om een bijdrage van fl.
1.883.608,-- voor het jaar 2000 in zijn geheel uit te keren aan Flevo Ferries voor de veerverbinding tussen Almere en Amsterdam. Na behandeling in de gecombineerde commissievergadering nemen Provinciale Staten op donderdag
13 januari a.s. een definitieve beslissing over het uitkeren van de gehele bijdrage. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft in 1998 in totaal een bijdrage van fl. 8 miljoen beschikbaar gesteld gedurende drie jaar, voor een veerverbinding Lelystad-Almere-Amsterdam. Deze middelen werden beschikbaar gesteld volgens de regeling Samen Werken Aan Bereikbaarheid (SWAB). Het ministerie keert de subsidie voor een veerverbinding over het beginjaar ineens uit, de subsidie voor de twee daarop volgende jaren wordt maandelijks uitgekeerd. De veerverbinding Lelystad-Almere-Amsterdam is later gesplitst in twee verbindingen; Lelystad -Amsterdam en Almere-Amsterdam. De provincie Flevoland heeft voor de verbinding Lelystad-Amsterdam de betalingswijze van het ministerie gevolgd. Op 3 januari j.l is de verbinding Almere-Amsterdam gestart. Voor deze verbinding stelde het ministerie van Verkeer en Waterstaat een bijdrage van fl. 1.883.608,-- voor het jaar 2000 beschikbaar aan de provincie Flevoland. Flevo Ferries heeft de provincie verzocht deze bijdrage zo spoedig mogelijk uit te keren vanwege na te komen betalingsverplichtingen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie