Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Senator Driek en zijn Puberpolitie gaan de orde handhaven

Datum nieuwsfeit: 12-01-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Den Haag, 11 januari 2000

A.s. woensdag 12 januari gaan SP-Eerste Kamerlid Driek van Vugt (19 jaar) en ROOD, de jongeren in de SP, op toepasselijke wijze in Utrecht actie voeren tegen het idee van de Utrechtse korpschef Vogelzang om schoolgaande jongeren een bijbaantje te bezorgen bij de politie. Vogelzang wil op die manier het imago van de politie verbeteren en meer personeel werven onder jongeren.

ROOD-jongeren zullen om 9 uur vanaf het Meetingpoint op het Centraal Station in Utrecht onder leiding van Driek van Vugt gekleed in politie-uniform naar het politiebureau gaan om korpschef Vogelzang te arresteren. Daarna zullen ze door de stad Utrecht trekken om te laten zien dat het onzalige idee van Vogelzang om jongeren in te zetten bij de politie in de praktijk zal leiden tot chaos en hilarische toestanden. Vervolgens zullen de ROOD-jongeren zich naar het stadhuis begeven om ook de burgemeester van Utrecht, die het plan van Vogelzang steunt, duidelijk te maken dat dit geen goed idee is.

ROOD-jongere en SP-Eerste Kamerlid Driek van Vugt: "Jongeren zullen bij de politie geconfronteerd worden met agressie en geweld wat tot wantoestanden leidt. Als je ze daar eerst voor opleidt, gaat dit ten koste van de tijd die ze nodig hebben voor het reguliere onderwijs. Het is toch volstrekt belachelijk dat jongeren, in feite nog kinderen, de taken van een politieagent gaan uitoefenen. Niemand zit te wachten op een bekeuring van de puberpolitie. Kinderen moeten kind kunnen zijn. Dat betekent naar school gaan en niet ingezet worden om maatschappelijke gaten te vullen die volwassenen laten ontstaan." Van Vugt heeft over het plan van Vogelzang reeds vragen gesteld aan minister Peper.

Inlichtingen: Driek van Vugt: 06-20013243 / 071-5314336

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie