Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten provincie Groningen

Datum nieuwsfeit: 12-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Diverse 12-01-2000

Persberichten provincie Groningen/
Woensdag 12 januari 2000

Dagelijkse berichten districten Noord, West, Oost en Midden

Delfzijl: alcomobilist
Een 62-jarige inwoner van Delfzijl is gistermiddag op de Hogelandsterweg in zijn woonplaats betrapt bij het rijden onder invloed. Controle leerde dat hij 1,9 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Delfzijl: handgranaat onschadelijk gemaakt
Bij de brug van de Warvenweg in Delfzijl is gisteren een handgranaat gevonden. Het Explosieven Opruimings Commando Koninklijke Landmacht uit Culemborg heeft het projectiel later op de dag onschadelijk gemaakt.

Wagenborgen: verdachte vernielingen begraafplaatsen aangehouden Gisteren is een 32-jarige inwoner van Winschoten aangehouden in verband met de vernieling van ruim 150 graven op een drietal begraafplaatsen in Wagenborgen. De man heeft bekend en is inmiddels weer aan de zorg toevertrouwd van het psychiatrisch ziekenhuis in Wagenborgen waar de man wordt verpleegd. Dit was ook het geval toen hij de vernielingen pleegde. Uit het uitvoerig politieonderzoek kwam deze man naar voren als verdachte waarna tot de aanhouding werd overgegaan. Het motief van de vernielingen is niet geheel duidelijk. Vermoedelijk heeft de man gehandeld in een bepaalde gemoedstoestand. Hij pleegde de vernielingen in de week van 20 tot 26 november 1999 waarin hij vermoedelijk vier keer op pad is geweest. In het weekend van 25 op 26 november heeft hij de vernielingen gepleegd op de openbare begraafplaats aan de Hoofdstraat in Wagenborgen. In de dagen ervoor heeft hij op twee begraafplaatsen op het terrein van het psychiatrisch ziekenhuis de vernielingen gepleegd.

Inlichtingen, afdeling voorlichting, 050 5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie