Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FC Twente wint streekderby van Heracles

Datum nieuwsfeit: 12-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FC Twente

Keywords: Nieuws, nieuws, headlines, FC Twente, FC, Twente, fc, twente, fctwente, fc twente, officieel, official, voetbal, nederland, enschede, Enschede, Nederland, Voetbal, euro2000, vennegoor, Vennegoor, Hesselink, hesselink, booth,Booth,beste, homepage, Homepage

2000-01-12

FC Twente wint derby van Heracles

De eerste echte wedstrijd van het jaar 2000 is door FC Twente gewonnen. We praten weliswaar 'slechts' over een vriendschappelijke wedstrijd tegen Heracles Almelo, een nederlaag of gelijkspel zou toch voor enige hoon vanuit Almelo en omgeving richting de 'grote broer' uit Enschede hebben geleid.

De wedstrijd in het stadion van Heracles stond vanavond bijna geheel in het teken van het afscheid van Folkert Velten. Toch werkte FC Twente niet mee aan een waardig afscheid, want dat zou een afscheid met winst voor Heracles Almelo zijn geweest.

Zoals het een goede profclub betaamt, ging FC Twente ook vanavond voor de winst, hoewel deze wel erg moeizaam tot stand kwam. Toch stond er na 90 minuten spelen een 1-2 op het scorebord. De goals van FC Twente werden door Jan Vennegoor of Hesselink en Andy van der Meyde voor hun rekening genomen.

Lees ook het wedstrijdverslag.


2000-01-11

Nieuwe fanshop geopend

Vanaf vandaag kunnen de supporters van FC Twente terecht in

de geheel vernieuwde Fanshop van FC Twente. FC Twente was één van de eerste Nederlandse voetbalclubs op het internet met een eigen Fanshop. Na een grondige verbouwing in de afgelopen maand is het resultaat een geheel vernieuwde winkel. Nieuw in de Fanshop is dat je op het internet veilig(!) direct kunt betalen met je creditcard of anders met behulp van een bankmachtiging. De Fanshop van FC Twente is 7 dagen per week, 24 uur per dag geopend.

Ga naar de fanshop


FC Twente Nieuws: overig: Rijvers en Drost meest populair 2000-01-06

Rijvers en Drost meest populair

Op initiatief van de Supportersvereniging Markelo werden door de supporters van FC Twente de Speler en Coach van de Eeuw gekozen. Ruim 1100 supporters brachten hun stem uit op hun favorieten. Gisteravond werd de uitslag bekend gemaakt.
Kees Rijvers werd door de supporters van FC Twente verkozen tot coach van de eeuw. Rijvers(73) woont tegenwoordig in Frankrijk en volgt inmiddels geen wedstrijd meer. In de historie van FC Twente was Rijvers tot tweemaal toe verbonden aan de club. Tijdens zijn eerste jaren legde hij samen met Spitz Kohn(nr.2) en de selectie van toen de basis de topjaren van FC Twente. Tijdens zijn tweede verblijf gaf hij FC Twente (met Vonk als trainer) weer de impuls die de club nodig had.

Epi Drost werd gekozen tot speler van de eeuw. In de jaren zeventig was Drost een opvallende verdediger die het pingelen in de eigen verdediging niet schuwde. Zijn doelpunt in de bekerfinale (1977) is een hoogtepunt dat elke FC Twente supporter kent. Epi Drost had er eigenlijk bij moeten zijn gisteravond. Mister FC Twente overleed in 1995 op 49-jarige leeftijd.


FC Twente Nieuws: uitslagen: Twente op weg naar de top 1999-12-18

Twente op weg naar de top

Tijdens de laatste wedstrijd van de eeuw kwam het vuurwerk pas in de laatste tien minuten. In deze fase van de wedstrijd vielen twee van de drie doelpunten.
FC Twente won vanavond met 2-1 voor het eerst sinds vijf jaar weer van Roda JC. De doelpunten werden gescoord door Van der Laan en Vennegoor of Hesselink.

Door dit resultaat nestelt FC Twente zich vlak onder de top van de vaderlandse competitie. Met 33 punten uit 17 wedstrijden staat FC Twente op een gedeelde vierde plaats.

lees het wedstrijdverslag


FC Twente Nieuws: spelers: Interview met Ter Avest 1999-12-17

Interview met Ter Avest

Op de schaal van het leven stelt een potje voetbal natuurlijk niet al te veel voor. Daarom verdiept het FC Twente Magazine zich in de mens achter de voetballer. Wat doet hij en wat beweegt hem zoal in het dagelijks leven. In de eerste aflevering aandacht voor Berthil ter Avest, de 28-jarige linkermiddenvelder van de Twentse grootmacht. Een monoloog over rockmuziek, karpervissen, Groen Links en nog veel meer.

lees het interview


FC Twente Nieuws: spelers: Pascal de Vries op trainingsstage 1999-12-14

Pascal de Vries op trainingsstage

Pascal de Vries, 22-jarige middenvelder bij FC Twente, verblijft vanaf vandaag op verzoek van Ipswich Town voor een trainingsstage in Engeland.
De duur van de stage is nog niet bekend.

meer informatie over De Vries


FC Twente Nieuws: overig: FC Twente - Ajax verboden 1999-12-08

FC Twente - Ajax verboden

De burgemeester van Enschede heeft de wedstrijd tegen Ajax van zondag 12 december a.s. verboden. De aangekondigde acties van Ajax supporters, die buiten de combiregeling om en zonder geldig toegangsbewijs naar Enschede wilden komen en de daaruit mogelijk voortkomende ongeregeldheden, hebben hem tot dit besluit doen komen. De handhaving van de openbare orde op één of meerdere plaatsen in Enschede zou daardoor eventueel in het geding komen.

FC Twente stelt zich op het standpunt dat wedstrijden in het Arke Stadion gespeeld moeten kunnen worden, waarbij de veiligheid van onze gasten gewaarborgd moet zijn.
FC Twente heeft de afgelopen periode uiterste pogingen ondernomen om te trachten de wedstrijd wel door te laten gaan.

FC Twente betreurt het ten zeerste dat de wedstrijd niet doorgaat, maar respecteert het besluit van de burgemeester van Enschede.


FC Twente Nieuws: uitslagen: Afgelastingen troef 1999-12-06

Afgelastingen troef

Op het eerste elftal na zijn de teams van FC Twente dit weekeinde en vanavond amper in actie gekomen.

FC Twente A1 diende in Tilburg tegen Willem II aan te treden, maar in de eredivisie van jeugdteams was dit de enige wedstrijd die werd afgelast. Hierdoor staat er op deze site wel een nieuwe stand in de eredivisie.

FC Twente B1 kwam als enig jeugdteam wel in actie. Na de nederlaag van vorige week tegen Volendam, werd er nu weer gewonnen. In en tegen Heerenveen won de ploeg nipt met 0-1. Door het verlies van koploper Feyenoord, heeft Twente zijn vorige week opgelopen achterstand direct weer goed gemaakt.

FC Twente C1 had thuis aan moeten treden tegen Heracles Almelo C1. Door de slechte gesteldheid van het veld op het SEO-complex aan de Kuipersdijk in Enschede, werd ook deze wedstrijd afgelast.

Vanavond werd tot slot ook nog eens de wedstrijd in de reserve-eredivisie tussen SC Heerenveen 2 en FC Twente 2 afgelast. In deze reserve-eredivisie gingen van de zeven wedstrijden slechts twee wedstrijden door, waaronder die van FC Utrecht 2. De ploeg uit de Domstad won en nam de koppositie weer over van FC Twente 2.


FC Twente Nieuws: uitslagen: Nuttige overwinning in Maastricht 1999-12-04

Nuttige overwinning in Maastricht

Na de overwinningen van vorige week zaterdag en afgelopen woensdag in het eigen Arke-stadion, heeft FC Twente vanavond ook de uitwedstrijd tegen MVV in winst weten om te zetten.

In een matige wedstrijd pakte FC Twente eigenlijk een eenvoudige winst. De verdediging heerste de gehele wedstrijd weer sterk met opnieuw Spira Grujic als uitblinker. Vermeldenswaardig is dat Sander Boschker al drie wedstrijden de gang naar het net niet heeft hoeven te maken.

Het verweer van MVV was vanavond te tam om aanspraak te kunnen maken op één of meerdere punten. Vooral het gemis van goede aanvallers brak de Limburgse ploeg op. Bij Twente heeft men dit probleem niet. Topscorer Jan Vennegoor of Hesselink scoorde zijn negende competitie-treffer, terwijl invaller Andy van der Meyde het duel vlak voor het einde besliste.

Minpunt in de winstpartij van Twente was de rode kaart voor Erik ten Hag, na zijn tweede gele kaart. Hierdoor zal deze verdedigende middenvelder aanstaande zondag ontbreken in de thuiswedstrijd tegen Ajax.

Lees ook het wedstrijdverslag.


FC Twente Nieuws: uitslagen: FC Twente door oog van de naald 1999-12-01

FC Twente door oog van de naald

Schotse spelers en de supporters van FC Twente hebben een speciale band met elkaar. Was het twee seizoenen geleden nog Rob McKinnon die het Twentse publiek op handen droeg, nu heeft men een nieuwe held, zijn naam: Scott Booth.

Booth vezelde zijn populariteit op door in het duel met Fortuna Sittard de enige treffer voor zijn rekening te nemen. Voor FC Twente was het een uitermate benauwde winst.

Op basis van de eerste helft verdiende FC Twente de overwinning hoe dan ook. Fortuna kon weinig vuist maken en beperkte zich vooral door het veld klein te houden en op dat lapje grond goed te verdedigen.

Pas in de tweede helft kwam de ploeg van Van Marwijk, mede door de achterstand, meer naar voren toe. Het had niet veel gescheeld of Fortuna had ook nog de gelijkmaker achter Boschker weten te werken. En die gelijkmaker was ook helemaal niet onverdiend geweest.

Nu kon het publiek in Enschede een zucht van opluchting blazen, want de punten bleven alle drie in het Arke-stadion.

Lees ook ons wedstrijdverslag.


FC Twente Nieuws: uitslagen: FC Twente 2 laat naar winst 1999-11-29

FC Twente 2 laat naar winst

Het tweede elftal van FC Twente wist vanavond in het hoge noorden bij FC Groningen 2 de volle mep binnen te halen. Echt makkelijk ging dat niet, want FC Twente 2 scoorde pas vier minuten voor het laatste fluitsignaal de winnende treffer (1-2).

Het elftal van Rini Coolen speelde een redelijke eerste helft. Er waren een paar kansjes in het eerste halfuur, waarbij Simon Cziommer een vrije bal op de paal mikte. Na iets meer dan een halfuur wist uitblinker Kore Becker een diagonaal schot in het doel van FC Groningen te werken, 0-1.

Vlak na rust wist FC Groningen 2 wat terug te doen. Eibergenaar Pascal Averdijk was de gevierde man bij de gelijkmaker in de 51e minuut. FC Twente 2 was na deze treffer de betere ploeg, maar verzuimde om de kansen af te maken. Vier minuten voor tijd wist Jeffrey de Visscher de verdiende 1-2 binnen te werken.

Door een gelijkspel van FC Utrecht 2 verwisselden beide ploegen weer stuivertje, waardoor FC Twente 2 weer aan kop gaat in de reserve-eredivisie. FC Utrecht 2 heeft nog wel een wedstrijd tegoed.

Klik hier voor meer informatie omtrent de resultaten van FC Twente 2 en de huidige stand in de reserve-eredivisie.


FC Twente Nieuws: jeugd: Twente A1 weet weer wat winnen is 1999-11-27

Twente A1 weet weer wat winnen is

Van de jeugdteams van FC Twente, kwam alleen FC Twente C1 dit weekend niet in actie. De ploeg van Frank Tempelman had een vrij weekend.

FC Twente A1 weet sinds afgelopen zaterdag in ieder geval weer wat winnen is. De laatste winst van het oudste jeugdteam dateerde alweer van 18 september van dit jaar. Dit weekend werd echter met 3-1 van Telstar gewonnen, waardoor de ploeg weer wat uit de onderste regionen weg kroop.

FC Twente B1 verging het helaas minder goed. In de eerste wedstrijd van de terugronde kwam FC Volendam A1 vanuit het vissersdorp over naar Enschede. Wist FC Twente B1 uit eerder dit seizoen nog met 1-4 te winnen, ditmaal nam Volendam de punten mee naar Noord-Holland (0-2).


FC Twente Nieuws: uitslagen: FC Twente scoort tegen Willem II 1999-11-27

FC Twente scoort tegen Willem II

De ploeg van Fred Rutten liet in het eigen Arke Stadion zien welke lijn er gekozen was en dat FC Twente op koers is. Zaterdagavond werd Willem II met overtuigende cijfers (4-0) overklast op inzet, positiespel en baltempo.
In een zeer gezellig stadion werd het publiek op een goede wedstrijd getrakteerd.
Opvallende spelers bij FC Twente waren vooral Spira Grujic en Frederic Peiremans. De laatste scoorde op schitterende wijze de 2-0. Trainer Fred Rutten was na afloop zeer tevreden over het gespeelde spel: "We zijn een weg in geslagen en we hebben laten zien dat we op koers zitten."

lees ook het wedstrijdverslag


FC Twente Nieuws: jeugd: Nederlaag A1, winst B1 en C1 1999-11-22

Nederlaag A1, winst B1 en C1

Het afgelopen weekeinde konden de jeugdteams van FC Twente alle drie een nieuwe competitiewedstrijd afwerken.

FC Twente A1 wist zich enigszins te herstellen van de grote nederlagen van de afgelopen weken. De ploeg gaf koploper Feyenoord A1 goed partij en moest slechts een 2-0 nederlaag in Rotterdam incasseren.

FC Twente B1 weet zich goed te handhaven in de top van de Eerste Divisie A. De laatste competitiewedstrijd van de heenronde werd met 2-1 van Haarlem B1 gewonnen. FC Twente B1 blijft hiermee op een tweede plaats staan.

FC Twente C1 blijft het voortreffelijk doen in de Eerste Divisie E. IJsselmeervogels C1 werd met een 3-1 nederlaag terug naar huis gestuurd. Met deze winst heeft FC Twente C1 inmiddels elke tegenstander een keer gehad en iedere wedstrijd gewonnen. De voorsprong op de nummers twee en drie bedraagt inmiddels tien punten.


FC Twente Nieuws: uitslagen: FC Twente 2 verliest koppositie 1999-11-22

FC Twente 2 verliest koppositie

Het tweede elftal van FC Twente heeft vanavond zijn koppositie moeten afdragen aan de reserves van FC Utrecht. Overigens gebeurde dit zonder dat FC Twente zelf in actie kwam.

FC Utrecht 2 speelde vanavond in eigen huis tegen De Graafschap 2 en won overtuigend met 4-0. De Utrechters, die vorige week in Enschede imponeerden met een ijzersterke organisatie en een moeilijk te verslaan zijnde verdediging, passeerden met deze extra drie punten FC Twente 2 op de ranglijst. Overigens heeft FC Utrecht nog een inhaalwedstrijd tegoed.

De andere uitslagen van vanavond in de reserve-eredivisie zijn: Sparta 2 - AZ 2 2-1
Willem II 2 - FC Groningen 2 5-0

Voor de uitslagen en het programma van FC Twente 2, verwijzen we u gaarne naar de speciale pagina van FC Twente 2 alwaar u ook de meest recente stand van de reserve-eredivisie kunt terug vinden.

Geproduceerd door TriMM i.s.m. CasTel Media

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie