Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 12-01-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Hollands Midden
Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326
Afkomstig van: Elene de Kruijf
Datum: 12 januari 2000
·
Insluipingen in woning Gouda
Een onbekende man is dinsdagmorgen 11 januari omstreeks 11.00 uur een woning aan de Vuurdoornlaan ingegaan. Hij heeft o.a. een tas, een paspoort en geld uit de woonkamer gestolen. De bewoonster hoorde wat rumoer en zag nog juist een man via de tuin vertrekken. De tas is op straat weer teruggevonden, het geld en de paspoort zijn nog zoek. De dader was een ongeveer 17 jarige Marokkaanse jongen, 1.75 lang, met een opvallend groot hoofd en gekleed in een dikke gewatteerde jas. Ook in een woning aan de Egelantierlaan werd omstreeks diezelfde tijd een tas weggenomen. De tas werd later teruggevonden achter de Kamperfoelielaan. Het geld was echter eruit gehaald.

Brand in woning Lisse
In een woning aan de Ooievaarstraat is dinsdagavond 11 januari omstreeks 20.00 uur brand ontstaan. De 37 jarige bewoonster kon zichzelf en haar dochter tijdig in veiligheid brengen. De brand was ontstaan doordat een kaars in aanraking is gekomen met een gordijn. Zowel de bewoonster als passanten hebben geprobeerd zelf de brand te blussen. Dit lukte niet omdat de woning snel vol met rook stond. De brandweer heeft de brand vervolgens in korte tijd kunnen blussen. Uiteindelijk bleken de gordijnen, de vensterbank en een bank in brand te hebben gestaan. Door het gebeuren is ook bij de benedenburen waterschade ontstaan. De ambulancedienst heeft de bewoonster, in verband met binnengekregen rook, voor observatie naar het LUMC vervoerd.

Rijden onder invloed Noordwijk
Een 60 jarige automoblist uit Noordwijk is woensdag 12 januari omstreeks 01.00 uur aangehouden. Hij werd in verband met alcoholgebruik gecontroleerd op de Alk. Bij de adem-analyse had hij een adem-alcoholgehalte van 565, de limiet is 235. De man kreeg een rijverbod voor 6 uur en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Van trap gevallen Leiden
Een 59 jarige man uit Leiden is dinsdag 11 januari omstreeks 15.00 uur tijdens werkzaamheden van de trap gevallen. De man was met een collega een vloer aan het leggen in een pand aan de Vrouwensteeg. Om de trap bevond zich geen leuning en toen de man in het trapgat stapte viel hij van de 4de naar de 3de verdieping. De man is met behulp van de brandweer naar beneden getakeld en vervolgens met onbekend letsel naar het LUMC overgebracht.

Verkeersongeval Leiden
Op de kruising van de Doctor Lelylaan en de Haagweg vond dinsdagmorgen iets na 08:00 uur een aanrijding plaats. Een 36-jarige man uit Rijnsburg kwam over de Lelylaan uit de richting van de Haagse Schouwweg en remde niet op tijd voor het verkeer voor hem. Hij botste achterop de auto van een vrouw uit Lisse, die voor het rode licht wachtte om linksaf de Haagweg in te rijden. De 48-jarige vrouw uit Lisse klaagde over pijn in de nek en is voor onderzoek met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Vier inbraken op klaarlichte dag Leiderdorp
Op dinsdag 11 januari werd tussen 08.30 en 15.30 ingebroken in vier woningen. Het ging hier om woningen aan de Hensiuslaan, de Marjoleintuin,de Schelling en Obool. Bij alle woningen werd het slot van de voordeur geforceerd. De politie gaat er dan ook vanuit dat het hier gaat om dezelfde inbrekers. Er werd onder meer audio en videapparatuur uit de woningen weggenomen. De politie is geïntresseerd in mensen die dinsdag op de dag een persoon in de buurt van de woningen hebben gezien die zich vreemd gedroeg. Zij kunnen bellen naar het bureau in Leiderdorp, 071-5810101.

Aanranding Leiderdorp
Maandag 10 januari rond 07.30 uur vond er een aanranding plaats op het parkeerterrein bij de Raaphorst. Een 29-jarige Leiderdorpse was bezig ijs van autoruiten te krabben toen zij plotseling door een nog onbekend persoon werd vastgepakt en onzedelijk betast. Toen zij zich omdraaide rende de man weg in de richting van de Lokhorst. De politie hoopt dat er getuigen zijn die iets van dit incident hebben gezien of de man hebben zien weghollen. Zij kunnen zich met de politie in Leiderdorp in verbinding stellen. Het gaat hier om een 20 tot 30-jarige man, ongeveer 1.75 lang, slank tot normaal postuur. Hij droeg een zwarte muts met brede band tot over de oren getrokken. Op de brede band stond een teken of tekst in een lichte kleur. Verder droeg hij een glad zwart jack, zwarte broek en lichte gymschoenen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie