Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen PvdA-kamerleden over kinderarbeid tabaksindustrie

Datum nieuwsfeit: 12-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

12 januari 2000

 

Vragen van de leden Koenders en Bos(beiden PvdA) aan de staatssecretaris van Economische Zaken en de minister van Ontwikkelingssamenwerking

 

1.

Heeft het kabinet kennis genomen van het bericht dat Phillip Morris gebruik maakt van kinderarbeid in Malawi? Hoe beoordeeltt u dit bericht?

2.

Wat is de omvang van kinderarbeid in Malawi, welke alternatieven zijn er voor kinderen en hoe worden deze gestimuleerd? Welke rol kan/dient het (internationale) bedrijfsleven en de (internationale) ontwikkelingssamenwerking hierbij spelen?

3.

Maakt Phillip Morris op enigerlei wijze gebruik van subsidie- of kredietfaciliteiten of andere handels- of investerings- bevorderende instrumenten die door de Nederlandse Regering gehanteerd worden?

4.

Is de regering bereid met het bedrijfsleven c.q. Phillip Morris over deze zaak te spreken en eventueel i.s.m. andere landen initiatieven te ontwikkelen ter oplossing van deze problematiek?

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie