Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

DaimlerChrysler met vier concept cars in Detroit

Datum nieuwsfeit: 12-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

DaimlerChrysler met vier concept cars in Detroit

(12 Januari 2000)

PERSBERICHT:

Tijdens de jaarlijkse Detroit Auto Show heeft DaimlerChrysler zijn concept car-traditie Voortgezet, door vier nieuwe ontwerpstudies voor te stellen.

Op drie stands van DaimlerChrysler worden de eerste concept cars van de nieuwe eeuw gepresenteerd. Van de retro Chrysler 300 Hemi C en de verrassende Dodge MAXXcab, tot de stoere Jeep Varsity en straatracer Dodge Viper GTSR: Chrysler, Dodge en Jeep laten zien hoe boeiend de toekomst van de automobiel eruit ziet.

Chrysler 300 Hemi C
De toekomststudie 300 Hemi C combineert elegance en luxe met de kracht van de legendarische Hemi-motor, een hommage aan de Amerikaanse cabriolet met V8-motor en achterwielaandrijving, zoals die in de jaren '50 furore maakte. De nieuwe concept car doet sterk denken aan de 300M, vooral dankzij de karakteristieke grille en halfronde koplampen.

Dodge MAXXcab
De Dodge MAXXcab Concept Truck is de eerste pickup truck die aan de inzittenden het grootste belang hecht. Dit in Amerika enorm populaire autotype is nu voorzien van cab-forward design en prestaties, wegligging, ruimte, comfort en luxe als in een personenauto. Voor de bestuurder is er een ingenieus spraakgestuurd 'lnfotronic'-systeem met Internet en ~mail, terwijl de jonge passagiers worden vermaakt met een 'Edu-tain ment'-systeem, voorzien van een DVD-speler en Internet.

Dodge Viper GTSR
Van hetzelfde merk, echter van een heel ander kaliber is de Dodge Viper GTSR. Afgeleid van de meest succesvolle raceauto uit het FIA GT2 kampioenschap van de afgelopen drie jaar, staat deze straatversie garant voor indrukwekkende prestaties. De 500 pk sterke motor zorgt voor een acceleratie van 0 naar 96 km/h in 3,75 seconden, een topsnelheid van meer dan 320 km/h. Wellicht een nog grotere prestatie: van 0 tot 160 km/h en weer tot stilstand voltooit de Viper GTSR in 13,2 seconden.

Jeep Varsity
Jeep presenteert in Detroit de Varsity. De karakteristieke grille met de zeven sleuven, de grote bodemvrijheid en het ruige voorkomen laten geen twijfel over zijn herkomst bestaan, maar toch vormt de Varsity een nieuw segment. Tom Gale: 'We hebben de veelzijdigheid van een vijfdeurs hatchback gecombineerd met een unieke daklijn en de allround capaciteiten van de Grand Cherokee. Het resultaat is een Jeep die zowel sportief als krachtig is en past bij het avontuurlijke karakter van de huidige Jeep-rijder - in stedelijke of landelijke omgeving.'

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie