Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sportman Frans Breed uit Den Helder Jutter van het jaar 1999

Datum nieuwsfeit: 12-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

Sportman Frans Breed 'Jutter van het jaar 1999'

betreft:
week: week 2

De 70-jarige Nieuwedieper Frans Breed mag zich sinds vorige week donderdag de allereerste `Jutter van het jaar' noemen. Burgemeester en wethouders hebben besloten hem deze eretitel te geven op advies van een aantal inwoners van de stad. Hij heeft namelijk als grote sportanimator van Den Helder nogal wat prestaties op zijn naam staan.

Veel (ex-)inwoners heeft hij de kneepjes en het plezier in de sport bijgebracht - in handbal en in gymnastiek, maar vooral in de atletiek. Ondanks zijn leeftijd traint hij nog steeds zo'n vijftig trimmers en recreanten, vijf dagen per week. In weer en wind staat hij voor deze mensen klaar om hen te begeleiden en te brengen naar hun topniveau. Door de manier waarop hij dat doet stimuleert hij hen verder te gaan, ongeacht hun eigen prestaties, ongeacht de weersomstandigheden. Frans Breed wordt hierdoor zeer gewaardeerd.

Het gemeentebestuur heeft eind vorig jaar beslist dat de titel `Jutter van het jaar' wordt ingevoerd, als blijk van waardering voor een inwoner van Den Helder. Ieder jaar mogen de inwoners van Den Helder een kandidaat voor de titel voordragen. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Den Helder.

De officiële bekendmaking van de Jutter van het jaar 1999 vond vorige week donderdag plaats tijdens de drukbezochte nieuwjaarsreceptie van de gemeente in schouwburg De Kampanje.

_________________________________________________________________

laaste verandering: januari 12, 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie