Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Indische buurt in Delft heeft hondenuitlaatstrook

Datum nieuwsfeit: 12-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delft

Indische buurt heeft hondenuitlaatstrook

Op 12 januari heeft wethouder Torenstra officieel de hondenuitlaatstrook in de Indische Buurt geopend. De strook ligt aan de Brasserskade ter hoogte van de Castrop Rauxellaan. De uitlaatstrook wordt een jaar getest.

In de Indische Buurt komen een aantal hondenuitlaatstroken. Als de overlast in de wijk duidelijk minder wordt, bekijkt de gemeente of het de moeite waard is om de hondenuitlaatstroken ook in andere wijken van Delft is toe te passen.

De stroken liggen langs de geijkte uitlaatroutes in de wijk: voetgangerspad Brasserskade ter hoogte van de Castrop Rauxellaan; voetgangerspad St. Jorisweg, tussen de zuid-toegang Ramaerstraat en de ingang van het Joris;
naast het hek van speeltuin Kingstonstraat aan de kant van het water; in de Lombokstraat, langs het water;
in de Boeroestraat ter hoogte van de Archippellaan; langs het water van de Oostsingel, van de St. Eustatiusstraat tot aan de St. Maartenstraat.

De gemeentereiniging houdt de uitlaatstroken schoon met een speciaal voertuigje dat beschikt over een op afstand bedienbare zuigmond: de "hondenpoepzuiger". Dit apparaat wordt nu al ingezet in de binnenstad.

De hondenuitlaatstrook is opgezet door Wijkbeheer, Reiniging, Aanleg en Onderhoud Groen, de wijkagent en buurtwerk.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie