Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen PvdA over werving van pleeggezinnen

Datum nieuwsfeit: 13-01-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

13 januari 2000

Aanvullende vragen op de vragen van kamerlid Kant (SP)

Vragen van het lid Arib (PvdA) aan de minister van Justitie en de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

1.

Hebben de campagnes van de afgelopen jaren en de meest recente campagne om meer pleeggezinnen te werven tot daadwerkelijke resultaten geleid? Zo ja, wat zijn hiervan de concrete resultaten geweest?

2.

Zo nee, moet hieruit niet de conclusie worden getrokken dat onorthodoxe wijzen van

werving van pleegouders nodig zijn om aan de - groeiende - vraag naar pleegouders tegemoet te komen? Deelt u de mening dat de werving van pleeggezinnen onder alle omstandigheden op pedagogisch verantwoorde wijze dient te gebeuren?

3.

Wie heeft naar uw mening het laatste woord of campagnes, zoals nu in het vooruitzicht gesteld door Joop van den Ende TV-producties, op zo'n pedagogisch verantwoorde wijze in de Nederlandse huiskamers kunnen worden gepresenteerd?

4.

Wat vindt u, in het licht van een teruggang van de aanmelding van pleegouders, van het standpunt van de Nederlandse Gezinsraad zoals zij dat hebben verwoord in hun discussienota 'Arbeid en Pleegzorg in de 21e eeuw, en waarin zij onder andere voorstellen doen over een eventuele (betere) betaling van pleegouders? Bent u bereid na te gaan in hoeverre dit een - beter - alternatief is om meer pleegouders te werven?

5.

Heeft de Landelijke Stuurgroep Pleegzorg inmiddels een advies aan u uitgebracht inzake de innovatie en kwaliteitsverbetering van de pleegzorg? Zo ja, op welke termijn kan de Kamer hierover een standpunt tegemoet zien?

 

 

 

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie