Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verslag vriendschappelijke pot Heracles Almelo en FC Twente

Datum nieuwsfeit: 13-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FC Twente

E én keer per seizoen treffen de beide Twentse profclubs, Heracles Almelo en FC Twente, elkaar. Door middel van een onderlinge vriendschappelijke wedstrijd halen deze clubs hun onderlinge banden dan weer eens aan en strijden zij om een denkbeeldige titel van beste profclub van Twente. Vanavond stond in Almelo de onderlinge partij geheel in het teken van het afscheid van Heraclied Folkert Velten. Door een langdurige blessure moest hij gedwongen afscheid nemen van het betaalde voetbal. Helaas voor hem was het geen afscheid met winst, want door een laat doelpunt van Andy van der Meyde (met het hoofd!) ging Twente toch nog met de eer strijken, 1-2.

"Beter een goede buur dan een verre vriend". Met die woorden stak de voorzitter van Heracles Almelo, Jan Smit, deze week zijn nek uit om aan te geven dat de twee Twentse profclubs Heracles en FC Twente op verscheidene gebieden met elkaar zouden moeten gaan samen werken. In een nieuw gezellig en knus Polman Stadion gaven beide clubs vanavond in ieder geval aan de intentie te hebben om als goede buren met elkaar om te gaan. Dat bleek niet alleen uit de geste van de kant van FC Twente om belangeloos mee te werken aan het afscheid van Folkert Velten, maar dat bleek ook uit de voortreffelijke sfeer die er gedurende de wedstrijd hing tussen en bij de beide supportersscharen.

De wedstrijd van vanavond raakte bijna ondergeschikt aan het afscheid dat Heracles Almelo gaf aan één van de beste spitsen uit de eigen historie. Toch was de wedstrijd wel degelijk van belang om te zien hoe zowel Heracles als FC Twente de winterstop hadden overleefd. Na het 0-0 gelijke spel van FC Twente jongstleden zaterdag in Oldenzaal tegen Quick '20, fronste menigeen die dag dan ook verbaasd de wenkbrauwen. Met spanning werd uitgekeken naar de onvervalste derby in Almelo. Een nederlaag kon de ploeg van Fred Rutten zich niet permitteren, want dan zou de achterban zijn ploeg de komende weken erg kritisch gaan volgen.

Gelukkig voor de supporters van FC Twente vervulde de ploeg uit Enschede zijn sportieve plicht. Hoewel het spel niet best was en vele automatismen uit de ploeg lijken te zijn verdwenen tijdens de winterstop, werd wel duidelijk dat FC Twente nog altijd een wedstrijd kan controleren en achterin 1 op 1 kan spelen. Het verschil tussen subtop ere-divisie en subtop eerste divisie was goed zichtbaar, ondanks de matige wedstrijd. Nadat Twente bij rust nog met 1-0 achter stond, boog men dit in de tweede helft om naar een overwinning. Opvallend was wel dat beide Twentse doelpunten vielen toen de ploeg reeds met vele (jonge) invallers speelde en de vaste kern al onder de douche stond.

Eén speler waar de meeste aandacht naar uit ging, was de Zwitser Stefhan Balmer die opnieuw een kans kreeg om zijn waarde en kwaliteiten te bewijzen. De Zwitser speelde in de eerste helft te onrustig en te onzeker om echt indruk te maken. Gezien zijn wissel in de rust, lijkt het er op dat Twente de zoektocht naar versterking voor de linkerkant zal moeten hervatten. Voorlopig vertrekt de ploeg eerst vrijdag naar Marbella in Spanje voor een trainingskamp als voorbereiding op de uiterst belangrijke tweede competitiehelft.

Toeschouwers: 4.000
Scheidsrechter: Uilenberg (48. Braamhaar)
Gele Kaarten: geen
Rode Kaarten: geen
Doelpunten: 05. Godee (pen.) 1-0, 68. Vennegoor of Hesselink (pen.) 1-1, 88. Van der Meyde 1-2

Opstelling Heracles Almelo:
Van Loo (68. Yarbug), Asmus, Kolmschot (46. Nieboer), Vermeulen, Leurink, Smit, Te Braak (68. Lukassen), Van der Mije (82. Ten Thije), Velten (04. Looms, 68. Mouhouti), Roelofsen, Godee

Opstelling FC Twente:
Boschker (68. Paauwe), Hilgerink (68. Verlinden), Grujic, Ten Hag, Balmer (46. Heubach), De Vries (64. Brugge), Peiremans (64. Becker), Van der Laan (46. Hulshoff), Ter Avest, Vennegoor of Hesselink, De Witte (46. Van der Meyde)

Tekst: chris tuinbeek

Geproduceerd door TriMM i.s.m. CasTel Media

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie