Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brochure over verschillende takken watersport

Datum nieuwsfeit: 13-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

Brochure Watersport
Brugge, 13/1/2000

Watersport en watertoerisme in de Euregio Scheldemond en de Euregio West-Vlaanderen/Nord-Pas de Calais

In het kader van het Europese samenwerkingsprogramma Interreg II - Euregio Scheldemond rolde begin dit jaar de watersportgids Delta 2000 van de persen. Deze uitgebreide en rijk geïllustreerde brochure bevat alle informatie over de mogelijkheden op het gebied van watersport en waterrecreatie in Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Brabant, West- en Oost-Vlaanderen en de Stad Antwerpen.

De brochure behandelt de verschillende takken van de watersport, zoals windsurfen, zeilen, kano, sportvissen, pleziervaart en ook zwemmen en sportduiken. Daarnaast vindt de lezer ook tips voor veilig varen, info over reddings- en zoekacties, milieutips, nautische regelgeving, nuttige adressen en een evenementenkalender. Gedetailleerde tabellen geven een duidelijk overzicht van de jachthavens met hun voorzieningen. De watersportgids Delta 2000 is hét referentiewerk voor watersport in het Deltagebied. De gids beslaat 60 paginas en heeft een oplage van 75.000 exemplaren, waarvan 55.000 in het Nederlands en 20.000 in het Duits. De brochure is verkrijgbaar bij de lokale diensten voor toerisme.

In het voorjaar verschijnt tevens een nieuwe editie van de Vaarkrant voor West-Vlaanderen en Nord-Pas de Calais, een interessant blad voor wie wil gaan varen op de binnenwateren of dat reeds doet. De Vaarkrant 2000 bevat ook nu weer interessante weetjes over mogelijkheden op en rond het water, nieuwe infrastructuur, nuttige publicaties op het gebied van watertoerisme, bedieningstijden van bruggen en sluizen, evenementen, enz. Eind april, ten slotte verschijnt een gloednieuwe Toeristische vaargids voor West- en Oost-Vlaanderen, Henegouwen en Nord-Pas de Calais. Deze praktische gids in vierkleurendruk bevat naast gedetailleerde vaartechnische kaarten over de binnenwateren onder andere ook toeristische informatie met illustraties, een technische beschrijving van elke vaarweg, info over reglementering, vaarwegsignalisatie, noodnummers, milieu, fauna en flora, nuttige adressen, enz.

Meer informatie over deze publicaties en over watertoerisme:

In West-Vlaanderen kunt u terecht bij Tim Provoost, coördinator watertoerisme
tel. +32 (0) 50 40 70 43, fax +32 (0) 50 40 71 03, e-mail wvt@west-vlaanderen.be.

In Oost-Vlaanderen kunt u terecht bij Christiaan Waeytens, consulent watertoerisme,
tel. +32 (0)9 267 87 02, fax +32 (0)9 267 86 98, e-mail: christiaan.waeytens@oost-vlaanderen.be.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie