Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Grote schade Franse tuinbouw

Datum nieuwsfeit: 13-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Bloemen Bureau Holland

13 januari 2000

Grote schade Franse tuinbouw

Nu twee weken na de grote stormen in Frankrijk kan ook de schade in de tuinbouw in kaart worden gebracht. Velen honderden hectaren vollegrondsgroenten en kasteelt zijn vernietigd door overstromingen in Zuid-Frankrijk.

De regio rond Perpignan, een groot glastuinbouwgebied, is zwaar getroffen door de wateroverlast. In dit gebied is in 24 uur evenveel water gevallen als gewoonlijk in een jaar. Bovendien werden veel kassencomplexen zwaar beschadigd door de uitzonderlijk zware aanhoudende storm. Omdat Zuid-Frankrijk geen winter met vorstperioden kent, stonden veel akkers en kassen vol met groenten. Dat deel wat niet door wateroverlast vernietigd is heeft te kampen met glasscherven. In totaal vielen er tijdens de stormperiode 26 doden in Frankrijk. Daarnaast werden tientallen bruggen en een groot deel van het wegennet vernield. Nu twee weken na de ramp heeft nog niet ieder gezin in Frankrijk weer stroom en stromend water.

Ander nieuws voor Frankrijk betreft de blokkades van Franse vrachtwagenchauffeurs bij de grensovergangen en havens. Zij protesteren tegen de aangekondigde 35-urige werkweek en de hoge dieselprijzen. Op dit moment worden transporteurs van bloemen geadviseerd om geen ritten naar Frankrijk te plannen tot de blokkades zijn opgeheven.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie