Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ton de Vos directeur Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 13-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Ton de Vos directeur Centrum Beeldende Kunst

Ton de Vos wordt door het College van B. en W. voorgedragen als de nieuwe directeur van het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam. Hij volgt Hans Walgenbach op, die in september 1999 directeur van het Historisch Museum Rotterdam werd. De Gemeenteraad beslist op 13 januari over de voordracht.

Ton de Vos (1943) is sinds 1979 in dienst van de gemeente Rotterdam. Eerst als stafmedewerker secretarieafdeling Kunstzaken en sinds 1990 als beleidsadviseur en plaatsvervangend hoofd Cultuur en Recreatie van de Directie Sociale en Culturele Zaken van de bestuursdienst van de gemeente Rotterdam. Hij voerde in die periode een interim-managementopdracht uit bij het Rotterdams Conservatorium.

Ton de Vos studeerde architectuur aan de voormalige Technische Hogeschool in Delft. In de zeventiger jaren werkte hij in het onderwijs en deed managementervaring op bij diverse instellingen op het gebied van beeldende kunst en architectuur. Zo was hij onder meer stafmedewerker en coördinator bij de stichting Kunst en Bedrijf in Amsterdam. Hij vervulde verschillende bestuurlijke- en adviesfuncties, o.a. bij de Stichting Schiedamse Gemeenschap, de Stichting Schiedamse Theaters, de adviescommissie Stedelijk Museum Schiedam, de Muziekschool Waterweg-Noord en de Hogeschool voor Muziek en Theater Rotterdam.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie