Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Universitair programma TU Delft voor promotie technologie

Datum nieuwsfeit: 13-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Technische Universiteit Delft

donderdag 13 januari 2000, jaargang 32 nummer 1

Universitair programma promoot technologie

Het college van bestuur zet een programma op dat de cruciale betekenis van technologie voor onze cultuur moet belichten.

Het college is van mening dat het belang van technologie nog te weinig beseft wordt, zelfs binnen de TU. In samenwerking met Studium Generale en de K.L. Pollstichting voor Onderwijs, Kunst en Wetenschap zet het college daarom een programma op dat 'meer inzicht kan bieden in technologie als een vitaal element van onze cultuur', aldus rector Wakker in zijn diesrede afgelopen vrijdag.

Het programma staat nog niet geheel vast, maar Wakker kon al melden dat essayist Rudy Kousbroek een of meerdere publiekslezingen over de cultuurfilosofische aspecten van technologie zal verzorgen. Daarnaast komen er lezingencycli over beroemde Delftse onderzoekers en ontwerpers, en de belangrijkste technologische uitdagingen in deze eeuw. De resultaten van het gehele programma worden in boekvorm gepubliceerd.

Hans Ariens

© 2000 Redactie Delta

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie