Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Studenten Rotterdams Conservatorium naar New Orleans

Datum nieuwsfeit: 14-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rotterdams Conservatorium

Rotterdams Conservatorium laat van zich horen in New Orleans

Begin januari reizen de beste jazz-studenten van het Rotterdams Conservatorium af naar New Orleans, het centrum van de jazz. Naast grote namen als Ellis Marsalis, Joe Lovano, Joshua Redman en het Count Basie Orchestra zijn de studenten uitgenodigd door de International Association of Jazz Educators (IAJE) om op het belangrijkste congres voor jazzopleidingen twee concerten te geven.

De groep geeft op vrijdag 14 januari een swingend concert waar Dixieland in een nieuw jasje wordt gestoken, getiteld 'Brand New Orleans'. Op zaterdag 15 januari laten de conservatoriumstudenten met 'Sonido del Puerto' horen dat er in Rotterdam Latin wordt gespeeld als nergens anders. Ook de docenten van de jazzopleiding laten van zich horen. Ilja Reijngoud en Bart van Lier verzorgen een masterclass voor getalenteerde jazztrombonisten uit de hele wereld.

Programma:

Vrijdag 14 januari, Miles Davis Hall - Superdrome, 13.00 uur: Brand New Orleans

Vrijdag 14 januari, Gentilly Hyatt Regency , 15.00 uur: Advanced Technical & Improvisation Studies for Trombone; Masterclass door Bart van Lier en Ilja Reyngoud

Zaterdag 15 januari, Duke Ellington Hall - Superdrome, 15.00 uur: Sonido del Puerto

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie