Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht-West

Datum nieuwsfeit: 14-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster West-Utrecht (districten Lekstroom, Rijn & IJssel en Vecht & Venen)
Vrijdag 14 januari 1999 16.00 uur.

Bromfietsdief bekent tevens poging overval
IJsselstein - De wijkrecherche van de wijkpolitie IJsselstein heeft deze week een 17-jarige inwoner van IJsselstein aangehouden, die werd verdacht van diefstal van een bromfiets in de maand oktober van 1999. De bromfiets werd later aangetroffen in een stalling van een school te Nieuwegein.

De politie postte bij de gestolen bromfiets en kon ter plaatse en 16-jarige Nieuwegeiner aanhouden. Deze verklaarde de bromfiets gekocht te hebben. De wijkrecherche onderzocht deze zaak en hield de 17-jarige IJsselsteiner aan.

Tijdens het verhoor van de verdachte bekende hij de bromfiets diefstal. Tevens bekende hij een poging tot overval. Deze poging ondernam hij op 24 decemeber 1999 op een uitgiftepunt voor kranten aan de Meester Abbink Spainkstraat te IJsselstein. Een 46- jarige IJsselsteiner werd op die dag, omstreeks 05.00 uur, overvallen door de verdachte die met een bivakmuts op het slachtoffer te lijf ging. Het slachtoffer liep daarbij een forse hoofdwond op en moest voor behandeling naar het ziekenhuis worden overgebracht. De verdachte ging er zonder enige buit vandoor.

De 17-jarige IJsselsteiner is op vrijdag 14 januari bij de Officier van Justitie voorgeleid en wordt op last van justitie voorlopig niet vrijgelaten.

Diefstal draglineplaten
Houten - Een aannemersbedrijf uit Druten en werkzaam in Houten aan De Staart, kwam er op vrijdag 14 januari achter dat men vanaf deze bouwlokatie een tiental zgn. draglineschotten had weggenomen. De schotten zouden worden opgehaald met een vrachtwagen. De schotten zijn 5 meter lang en 20 centimeter hoog, zodat het vermoeden bestaat dat anderen met een vrachtwagen deze klus reeds hadden geklaard zonder toestemming. Het bedrijf werd door de diefstal voor duizenden guldens gedupeerd.

Verlichtingscontrole
IJsselstein - Tijdens de ochtendspits op vrijdag 14 januari werd op de Panoven een verlichtingscontrole uitgevoerd door de wijkpolitie i.s.m. de politiesurveillanten. In totaal werden 25 bestuurders van brom-/fietsen bekeurd voor het niet voeren van verlichting.

Inbraak café
Woerden - Op vrijdag 14 januari werd tussen half één en zeven uur in de ochtend ingebroken in een café aan het Rietveld. Nadat een deur was geforceerd, ontdeed men de in het café staande gokkasten van hun inhoud. De buit bestond uit enkele honderden guldens aan muntstukken.

Vrachtauto verliest lading
Linschoten - Op vrijdag 14 januari, omstreeks elf uur in de ochtend, reed een 34 jarige inwoner van Haastrecht met een vrachtauto over de M.A. Reinaldaweg. De man reed in de richting van Woerden en had een lading stalen platen op de vrachtauto als lading. Ter hoogte van de kruising met de Korte Linschoten Oost gleden de platen van de vrachtauto af en kwamen op het fietspad en tegen een lantaarnpaal aan de rechterkant van de weg.

Gelukkig raakte niemand bij het ongeval gewond. Tegen de chauffeur wordt proces-verbaal opgemaakt. De platen bleken los op de vrachtauto te hebben gelegen.

Vrijdag 14 januari 1999 09.30 uur.

Hennepkwekerij ontmanteld
Oudewater - In Oudewater is op donderdagmiddag 13 januari een hennepkwekerij ontmanteld. In een aantal schuren trof de politie 7000 hennepplanten en apparatuur als lampen, pompen en een afzuiginstallatie aan. Op het terrein van de kwekerij hield de politie twee verdachten aan. Later op de avond kon in Vianen een derde verdachte worden aangehouden. De planten en apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De verdachten zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Verkeerscontroles
Woerden - Bij een snelheidscontrole aan de Oudelandseweg in Woerden op donderdagmiddag tussen 14.00 en 15.00 uur werden 13 overtredingen genoteerd wegens het overschrijden van de maximum snelheid en het niet dragen van een gordel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 69 kilometer, waar 50 kilometer is toegestaan. In totaal werden 233 voertuigen gecontroleerd.

Bij een snelheidscontrole op de Barwoutswaarder tussen 8.30 en 9.00 uur werden 50 voertuigen gecontroleerd. Een bestuurder werd staande gehouden wegens te hard rijden: de bestuurder reed 71 kilometer waar 50 is toegestaan.

De Meern - Op de Rijksstraatweg werden in de ochtend van donderdag 13 januari 137 voertuigen gecontroleerd en konden 18 overtredingen worden vastgesteld. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 65 kilometer, terwijl 50 is toegestaan. Ook werd tweemaal een bekeuring uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel.

IJsselstein - Bij een verkeerscontrole op de Beneluxweg werden donderdagochtend 16 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van een veiligheidsgordel. De controle vond plaats tussen 9.00 en 10.00 uur.

Bij een controle op (brom)fietsverlichting op de Panoven en IJsselsteinkade op donderdagochtend omstreeks 8.00 uur zijn 43 (brom)fietsers bekeurd, omdat ze geen of onvoldoende verlichting op hun fiets of bromfiets hadden.

Maarssen - Op de Verbindingsweg/Busdijk zijn bij een verlichtingscontrole op donderdagochtend tussen 7.15 en 8.15 uur 21 bekeuringen uitgeschreven wegens onvoldoende verlichting op fiets of bromfiets.

_________________________________________________________________

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie